Czy znacie jakiś sposób aby 1-2 godziny po zakupie piwa było one w miarę chłodne? Próbował ktoś owinąć piwo w mokry ręcznik?
Takie pytanie bo chcę pojechać rowerkiem w las :)
Wersja do druku
Czy znacie jakiś sposób aby 1-2 godziny po zakupie piwa było one w miarę chłodne? Próbował ktoś owinąć piwo w mokry ręcznik?
Takie pytanie bo chcę pojechać rowerkiem w las :)
Kupić plecak z kieszenią, która działa jak lodówka turystyczna.
wypełnij torebki lodem i włoż piwo, ewentualnie wypełnij plecak lodem i jedź tak
ja zawsze zawijam piwo w zwykły ręcznik lub koszulkę. Zadbaj o to, żeby plecak był zamknięty i powinno to wystarczyć.
Jeżeli jedziesz z kimś, to weźcie piwa do jednego plecaka i koło siebie połóżcie zawinięte wszystkie w jedną rzecz. Możesz wcześniej zamrozić w domu sobie małą butelkę wody. Będzie utrzymywać chłód przez jakiś czas a i na miejscu piwko i woda będą przyjemnie chłodne:D
ja zawsze brałem dosyć spory worek strunowy i wkladalem lód i piwo do środka
http://allegro.pl/plecak-termiczny-t...550455189.html
http://allegro.pl/plecak-termiczny-o...586134604.html
Do tego wrzucić zamrożoną wodę w butelce i powinno trzymać dłuugo.
torba termoizolacyjna (kupisz w biedzie/tesco) + wkłady do lodówki turystycznej
Wystarczy nawet jeden wklad i ręcznik, piwka owijasz i pomiedzy wkladasz wklad. A jak wlozysz ten recznik jeszcze w torbe termiczna, taka jak w markecie nawet za 5zl przy mrozonkach jest, to juz wgl ;d
Wklad mozna zastapic nawet butelka z woda, tylko szybciej sie rozpusci.
Takie coś polecam
http://allegro.pl/torba-termiczna-to...560677245.html
trzyma nawet długo bez żadnych wkładów, po 1-2h na pewno będzie chłodne
ps - pamiętaj, że na rowerze nie można jeździć najebanym chyba, że chcesz spać w tym lesie
Można
Cytuj:
Legalne prowadzenie roweru po spożyciu alkoholu
O dziwo można jednak legalnie prowadzić rower po alkoholu. Wystarczy że będziemy iść pieszo prowadząc obok siebie rower. Wynika to z faktu że osoba prowadząca obok siebie rower jest pieszym. Jak wiadomo nie ma przepisu zabraniającego poruszania się pieszemu w stanie nietrzeźwym.
Niestety zdarza się często, że zarówno w mediach, jak i nawet sami policjanci kwestionują ten przypadek, twierdząc twardo że osoba prowadząca rower pod wpływem alkoholu podlega przepisom Kodeksu Wykroczeń, lub Kodeksu Karnego.
Kluczem jest tutaj słowo "prowadzić" W języku polskim ma ono dwa znaczenia:
prowadzić: kierować jakimś środkiem lokomocji (np prowadzić samochód)
prowadzić: nadawać odpowiedni kierunek ruchu jakiemuś przedmiotowi, osobie, zwierzęciu (np prowadzić psa na smyczy)
Jeżeli zdarzy nam się podobny przypadek, a policjant uparcie będzie twierdził, że popełniliśmy wykroczenie, lub przestępstwo, nie pozostanie nam nic innego jak zwrócić się do sądu, który nie będzie miał już wątpliwości z interpretacją Prawa o Ruchu Drogowym, Kodeksu Wykroczeń oraz Kodeksu Karnego.
Możesz spróbować też owinać je folią aluminiową, troche powinno pomóc ;)
po lesie można, zresztą - szanujmy się, po 1-2 piwach nie jest się najebanym. Niech tylko pamiętają o zabraniu puszek.
gdzie NIE można jeździć po pijaku:
- drogi publiczne
- strefy zamieszkania (znak d-40)
- strefy ruchu (d-52)
- place manewrowe, parkingi itp.
@top. zamykany woreczek, do niego zimna browar + zimna woda / lód, a wszystko owiniete koszulką/recznikiem.