Skonczyłem właśnie swój pierwszy kilogram yerby Pajarito Especial i bardzo mi smakowała, jednak chciałbym cos mocniejszego ale przy tym smacznego
@Hyakinthos ; najlepiej zeby mozna bylo w dobrymzielu kupic bo mieszkam kilka minut od nich
Wersja do druku
Skonczyłem właśnie swój pierwszy kilogram yerby Pajarito Especial i bardzo mi smakowała, jednak chciałbym cos mocniejszego ale przy tym smacznego
@Hyakinthos ; najlepiej zeby mozna bylo w dobrymzielu kupic bo mieszkam kilka minut od nich
No ja to bym poszedł do dobregoziela i przeprowadził mniej więcej taką rozmowę:
- Dzień dobry
- Dzień dobry, w czym mogę pomóc?
- Chciałbym coś w stylu Pajarito Especial bo mi bardzo zasmakowała, ale żeby było mocniejsze ale przy tym smaczne.
- Naturalnie, proponuję X
- O, wspaniale, kilogram poproszę
- (odmierza jeden kilogram X)
- (płaci)
- Dziękuję, do widzenia
- Dziękuję, zapraszam ponownie, do widzenia
we sumie xDD ale jak tam bylem to ten typiarz wygladal jak jakis narkoman, nwm czy w takim razie nie poleci mi mocarza z pod lady ehh
To sie zrozumiecie
ja bym zaryzykował
dla mocarza wszystko
Na halunka to juz nawet kret nie działa
znam typa co brał mocarza, a tak właściwie to znałem
moj znajomy jaral dopy i w sumie nic mu nie jest
oprocz tego ze od kilku lat nie potrafi skleic zdania, smieje sie z byle gowna ( doslownie ) i ma glos 13 latka ^.-
przypne sie do tematu ile taka dobra yerba mate moze kosztowac i czy serio pobudza lepiej niz kawa?
1k yerby to koszt 30-40zl i mi styka na jakies 2-3miechy ale ja pije tylko w pracy
nie pobudza lepiej niz kawa, w senie nie pobudza tak mocno. po prostu jest to bardziej naturalna stymulacja, spokojniejsza. wedlug mnie lepsza ale zalezy czego kto oczekuje
pobudza raczej trochę lepiej niz kawa jednak dzięki specyfice picia yerby (zalewanie tych samych liści 5-10x i ciągłe picie w ciągu dnia) poziom pobudzenia nagle nie spada po 1-2h tylko utrzymuje się na stałym poziomie
Pobudzenie zależy od tego jaka yerba i jak się pije :) Jeżeli wypije się za dużo to trochę potrafi potrzepać.
Generalnie polecam, jak dla mnie zdecydowanie przyjemniejsza niż kawa no i nie posiada jej wad (niszczenie żołądka, żółknięcie zębów, brak magnezu)