siemanko, potrzebuje jakis w maire ogarnietych materialow do nauki na poprawke z matmy, najlepiej w formie wideo, z gory wielkie dzieki Panowie :)
Wersja do druku
siemanko, potrzebuje jakis w maire ogarnietych materialow do nauki na poprawke z matmy, najlepiej w formie wideo, z gory wielkie dzieki Panowie :)
https://www.youtube.com/playlist?lis...4E2EA94C40B892
Na podstawę musi starczyć.
Wielkie dzieki :)
jeszcze matemaksa mozesz ogarnac na yt
Ziomeczku, że tak zapytam, serio żeś matme podstawową uwalił?
#edit
Dobra ale to jest śmieszne, żeby uwalić podstawową matme, nawet jakby sie nauczył na pamięć tych zadań z zeszłych lat to wystarczy użyć 1% mózgu podmienić dane ewentualnie wzór przekształcić i matma zdana
nie, to pewnie taki zart tylko zapomnial napisac w hp
#
wydrukuj sobie kilka arkuszy i rob ile mozesz a co nie idzie lub jest zle analizujesz z rozwiazaniem tu: http://www.matemaks.pl , jak ogarniesz to starasz sie robic kolejny arkusz sam. matura z matmy ma co roku podobne zadania i po przerobieniu kilku arkuszy napewno bedziesz ogarnial na tyle zeby zdac.
Uśmieszkowi pewnie chodziło o to, że podstawową maturę da się zdać na 100 % prawidłowo wykorzystując kartę wzorów i wstawiając gdzie popadnie, ale wbrew pozorom znam sporo osób które nie zdały z matmy - głównie "humaniści".
Co do tematu to imo na początek nie rzucaj się na zadania tylko poszperaj w teorii. Możliwe, że za późno na trenowanie logicznego myślenia, ale myślę, że łatwiej będzie Ci wykonywać zadania kiedy będziesz wiedział takie ciekawostki jak to, że "a" we wzorze y=ax + b odpowiada za nachylenie i jest równe tg kąta a nie ślepo podstawiał pod wzór.
to bylo wiadome, ze ktos kto zdal matme albo jest pro kozakiem z matmy napisze cos takiego - 'jak mogles nie zdac' nie mam zamiaru odpowiadac na to pytanie, czlowiekowi ktorego nie znam, ani ktory mnie nie zna, zajmij sie swoim zyciem a nie przechwalaj sie jaki to jestes kozak z matmy, o jeszcze mi reputa negatywnego dal z komentarzem "o jakie zero" XDDD no kur to jest typowa polska, nie znam ale sie wypowiem XD pokaz lepiej co ty w zyciu osiagnales oprocz zdania matmy na maturze, po twoich postach widac ze duzo, bo widze ze chcesz spier... za granice pracowac..., faktycznie duzo osiagnales w zyciu, temat mozna zamknac, odpowiedz juz znalazlem, dzieki za odpowiedz.
Yyyy...
Ale brac materialy od obcych to ci nie przeszkadzalo..
:x
naucz sie korzystać z tej karty wzorów bo tam jest wszystko czego potrzebujesz
https://i.imgur.com/m3MDeXa.png
Niech patola zostanie patola, nie ma co kretynow ratowac XD
#down
a co jest w tym mysleniu niepoprawnego?! XD
mam zacytowac gimbusie co ty napisales?
wkur.a mnie takie myslenie ---> nie zdal matmy ---> tepak i skonczony idiota...
masakra ludzie, jak sie nie mozecie odnalezc w zyciu to nie atakujcie 2 osoby nic o niej kurva nie wiedzac, bo to jest zalosne
Facet, jezeli nie zdajesz PODSTAWOWEJ matmy to znaczy, ze od podstawowki nie robiles NIC na lekcjach z matematyki = jestes ignorantem ktory powinien zamiatac ulice do konca swojego zycia.
Deal with it.
I tu nie chodzi o to czy ktos jest dobry w czyms czy nie, ale kumpla ktory w tym roku zdawal mature przygotowalem do niej w ciagu tygodnia. ( na poczatku tez pierdolil, ze on matmy nie lubi, mial zlych nauczycieli itd.) Wczesniej pisal mature na 10-15%
Przyszedl 6x na piwko i w tym czasie tlumaczylem wzory + zadania ktore sie powtarzaja co roku i sa identyko rok w rok, malpa by sie wyuczyla zadan typu predkosc droga czas, oblicz objetosc graniastoslupa MAJAC WSZYSTKIE WZORY W KARCIE.
Po tych ~20 godzinach nauki zdal na 62%.
Wiec albo jestes kretynem i nie mozesz pojac takich banalow, albo jestes kretynem bo nie chcialo ci sie chociaz odrobine przylozyc do najwazniejszego egzaminu w zyciu.
I przestan sie rzucac na ludzi w temacie ktorzy Ci uczciwie mowia jak jest tylko podkul ogon i zapierdalaj do roboty, bo jak patrze na to co piszesz to z polskiego tez chyba mistrzem nie byles.