ostatnio zauwazylem ze moje brodawy sa lekko spuchniete a jak mocniej dotkne to odczuwam ból, what the hell? mozliwe ze to od cwiczen? ostatnio zaczalem cwiczyc i mam diete nie wiem czy to ma jakis zwiazek
Wersja do druku
ostatnio zauwazylem ze moje brodawy sa lekko spuchniete a jak mocniej dotkne to odczuwam ból, what the hell? mozliwe ze to od cwiczen? ostatnio zaczalem cwiczyc i mam diete nie wiem czy to ma jakis zwiazek
ile masz lat
21+
Możliwe, że to ginekomastia.
sterydy, prohormony sa grane?
@haxigi ; wzywam eksperta od spraw hormonalnych
za dużo sojowego szitu, musisz jeść krowy i świnie to ci teściu estrogeny zbije i będziesz chop że hej.
PS to prawda
Pozdrawiam ekspert
masz jakies namacalne zgrubienia? w sensie czy sa jakies twarde grudki, ziarnistosci? jezeli nie, to nie ma co dygac.
tak w obydwu brodawkach jak nacisne to czuc jakas kulke czy jakies wlasnie takie zgrubienie
Byłeś gruby za małolata? Ja mam ten sam problem. Mimo, że ważyłem 105kg (teraz 76kg) to cyce dalej wiszą i ciężko to naprawić. Lekko bok klatki, środek i góra się poprawiła. Może to być też lipomastia. Ciężko stwierdzić. Jedynie chirurg pozostaje. Mogłeś mieć gino, ale badania nic nie dadzą, bo teraz możesz mieć dobre wyniki (tak jak ja) a cyce dalej wiszą.
prolaktyna wywala?
mi sie tez zrobiły guzy po okresie dojrzewania (nie miałem z tym problemu w trakcie dorastania, nie byłem też otyły)
Nigdy nie bylem gruby, w okresie dojrzewania nie mialem takiego problemu, przynajmniej nic nie zauwazylem.
ja bym zbadal estro /progesteron/prolaktyne i z ciekawosci tescia ;o
jutro ide do lekarza wiec sie dowiem, i napisze co i jak dla innych co maja taki sam problem lub beda miec
Tylko do endokrynologa pójdź, bo taki rodzinny to nic Ci nie pomoże ew da skierowanie na dalsze badania. Zabulisz ostro jeśli pójdziesz na własną kieszeń a jeśli nie to będziesz czekać rok czasu. W sumie nie wiadomo czy Ci nawet przypisze te badania jeśli nie masz problemu ze zdrowiem a to, że masz cyce (tak jak ja) to ich gówno obchodzi, taka prawda Xd nfz tak bardzo<3