jest opcja jak dzisiaj zamowie cos przez neta aby doszlo do poniedzialku? oprocz paczkomatow
Wersja do druku
jest opcja jak dzisiaj zamowie cos przez neta aby doszlo do poniedzialku? oprocz paczkomatow
Jeśli paczka zostanie nadana przed 13 to na 100% dojdzie w poniedziałek. Jeśli przed 15 to też powinna dojść. Jeśli przed 17 to też jest szansa, ale nie pamiętam czy kurierzy (nie bezpośredni tylko Ci, którzy przewożą towary z jednego oddziału do drugiego) pracują w soboty.
Ci którzy przewożą towary samochodami ciężarowymi od jednego oddziału do drugiego teraz w okresie wakacyjnym mogą to robić w Sobotę od godziny 14:00 do godziny 8:00 w Niedzielę. I jeżeli wiozą paczki w Niedzielę to dopiero od godziny 22:00.
Więc to w zależności, którego dnia będą transportowane przesyłki z jednego oddziału do drugiego. Np. z magazynu z Warszawy do Szczecina. Nie wiem jak to się odbywa pomiędzy miastami obok siebie.
Więc na 99% paczka i tak będzie w magazynie w Twoim mieście bądź sąsiadującym (w zależności czy ta firma ma magazyn w Twoim mieście czy gdzieś obok) w poniedziałek. Też nie orientuję się dokładnie do której pracują główne magazyny, które przygotowują i ładują przesyłki na naczepy.
Więc jeszcze raz:
Kierowcy transportujący przesyłki z magazynu do magazynu (na 99% i w 99 procentach są to kierowcy samochodów ciężarowych).
Sobota: 14:00 do 8:00 Niedziela
Niedziela od 22:00
Więc jak wyjadą w Niedzielę o 22:00 z jednego magazynu do drugiego to i tak na 99% dojadą przed tą 5-6 rano - o tej godzinie najczęściej paczki są przyznawane do poszczególnych kurierów.
Poza okresem wakacyjnym są różnice bo nie ma takich zakazów/ograniczeń jak w okresie wakacyjnym.
Edit: Też dużo zależy od samej firmy kurierskiej a zwłaszcza spedytorów (o ile tak można ich tak nazwać bo poza trasami liniowymi nie ma nic niestandardowego w przypadku kierowców samochodów ciężarowych w kurierce - nie licząc DB Schenker czy Rabenu, ale to już raczej dostawy dla firm dużych przesyłek).
Ostatnio na allegro coś tam zamawiałem (kurier 7), zamówiłem ok 15-16 kase wysłałem, następnego dnia ok 12-14 paczuszka była u mnie, to zależy od tego jak szybko sprzedający przekaże towar kurierowi, najwidoczniej mój towar został przekazany tego samego dnia.
dokładnie, zależy jak szybko sprzedający przekaże paczuchę na magazyn/ do biura
u mnie w UPS przyjmujemy paczki nawet 15-30 min przed odjazdem transportu. przyjeżdża klient, daje pake powiedzmy o 17.30, szybki skan i ląduje w naczepie, a o 18 ma już TIR wyjechać.
no a potem to kwestia kurierów w danym mieście. akurat u nas w soboty też transport przyjeżdża i kurierzy rozwożą paczki