Więc tak jak w temacie co polecacie by sobie popykać tibianica czy classicusa wracam bo rl tibia sie znudziła pisać!
Wersja do druku
Więc tak jak w temacie co polecacie by sobie popykać tibianica czy classicusa wracam bo rl tibia sie znudziła pisać!
classicus
Tibianic - panuje tam straszne kolesiostwo i wydaje mi się że administracja serwera ma przerośnięte ego. Jak chcesz grać sobie spokojnie dla "rpg", robić questy i nie PKować innych graczy oraz samemu nie być zabijanym to pewnie nie będzie miało dla ciebie znaczenia. Na plus że nie ma restartów i raczej nie będzie bo twórcy tibianica są świadomi że to jedyny serwer 7.4 który działa tak długo bez restartu postaci i stracą ludzi jeśli restart zrobią.
Classicus jak na nim grałem był OK, wszystko raczej na + z wyjątkiem tego że w końcu zrobili restart jak liczba graczy spadała i wszyscy wszystko potracili więc duża szansa jest że będzie kolejny restart. Jak chcesz sobie krótko ale intensywnie pograć to zdecydowanie bardziej polecam.
Ta opinia jest oparta na moich doświadczeniach sprzed 2 lat, może roku. Od tamtego czasu zalogowałem się kilka razy na tibianica i nic się na lepsze nie zmieniło, wręcz przeciwnie. A na classicusie nie grałem od tamtego czasu.
W sumie to jak mi by ktoś dał 40lvl maga z eq to bym mógł pośmigać trochę, poexpić, popkować na jednym i drugim serwie :)
TIBIANUS.ORG START 10 LIPIEC DUŻO LEPSZY OD CLASSICIUSA
Znam Ryana od lat, rok temu GMowałem przez miesiąc, ale rzuciłem w pizdu bo ma wyjebane. Tylko kasa się liczyła, tzn przytoczę jego słowa " póki hajs płynie nic nie będzie zrobione bo po co". Tibianic - to samo.
Póki co nie widzę żadnego sensu grania w tibię, czy to oldschoolowe otsy, czy to rl. Niestety, to i to dno. Nie ma żadnego serwera, który pozytywnie by się wyróżniał i już zapewne nie będzie.
faloria/tibianus 10 lipca na ten moment
Mój rl 8.0 nadzieja bo nie będzie szopa, jo!
to ja też się wypowiem:
chcesz low lvl, może z kimś rpg, może pvp, ogólnie więcej czasu poświęcić to tibianic
a jeśli chcesz się trochę pobawić, tu poexpic, tu porobić jakieś questy, czy ogólnie szybko zacząć robić to co się robi na wyższych lvlach to classicus.
oba serwery mają tyle samo wad co zalet, więc wybierz mając na uwadze czego oczekujesz od takiej rozgrywki
http://tibianus.org/ - Jedyna nadzieja do pogrania.
Nie no jeśli chodzi o samo wykonanie otsa no to Tibianic jest perełką spośród wszystkich otsów.Expienie tam sprawia dużo większą frajdę niż na innych otsach(respy w 100% takie jakie były na real Tibii).Jedynym plusem Classicussa jest to ,że możesz wszystko szybciej osiągnąć , a potem sie napierdalac 24/7.
Ale zrozumcie to ,że te classicussy ,Tibianusy i inne gówna stoją tylko dlatego ,że Tibianic nie ma HRa (nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego).