Panowie, krótkie pytanie - gdzie jest waszym zdaniem najlepszy kebs obecnie w wawie? Bo ostatnimi czasy Amrit mnie zawodzi i poszukuję czegoś innego ;d
Wersja do druku
Panowie, krótkie pytanie - gdzie jest waszym zdaniem najlepszy kebs obecnie w wawie? Bo ostatnimi czasy Amrit mnie zawodzi i poszukuję czegoś innego ;d
Ja kebsa jem raz na pol roku ale lubie kebab kinga, fajnie to w takim kubeczku podaja i maja jakies inne sosy niz zwykly kebab. ;d
http://www.elkarnak-bar.com/
Czy najlepszy tego nie wiem, ale mam takie samo zdanie o dzisiejszym amricie. Im więcej punktów tym jakość kuleje. El Karnak póki co nie zawodzi.
na to pytanie istnieje tylko jedna odpowiedź i nikt mi nie wmówi, że jest inaczej - EFES przy m.racławicka lub saska kępa, i bierz LAWASZ półtorej porcji, podwójną się najesz na dwa dni a pojedyncza dla dziewczyny, sos ostry wcale nie jest jakiś specjalnie ostry, nie zabija smaku baraniny, polecam, jak jestem w warszawie co dwa tygodnie to nie ma opcji żeby taki wyjazd się obył bez lawasza (a amrita też jadłem i szału nie było)
@up
Tylko tam jest chyba tylko kebab z baranina i w sumie tez moge polecic i fajnie go robia bo jest taki podluzny, ale dziewczyna kumpla tam pracowala i ja te turasy chujowo traktowali i odkad sie dowiedzialem to nie chodze ;c
btw. Lawasz to tylko to, ze inne ciasto jest?
Lawasz to po prostu mięcho zawinięte w lawasz:
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...de_Yerevan.JPG
czyli taką arabską tortillę trochę inaczej robioną i inną w smaku. A sprzedają też normalne w bułce.
Ja bardzo lubię Wiatrak Kebab, ale mają tylko 2 lokale wyłącznie na Pradze Płd.
Slyszalem wiele pozytywnych opinii o Efesie, sam jednakze nigdy tam nie jadlem. Moge jednak z cala pewnoscia polecic Kinga, ktory ma wiele lokali w Warszawie.
tylko king kebab :)
Jako smakosz kebabów jestem zobowiązany wyrazić swoją opinię:
- Amrit - nie jadłem dawno ale jak jadłem to bezkonkurencyjny
- Wiatrak Kebab - tam akurat jem tylko kurczak i nie ma lepszego kurczak kebsa, srsly
- Efes kebab - imho gówno, mało sosow, taki jest strasznie delikatny, laski go lubią bo jak na kebsa jest bardzo FIT, i gówno prawda z tym ze tam rly baranina
- Kebab King, Sahara - jedno gowno, mocny średniak
- City Kebab - na dw. gdańskim ludzie go sobie bardzo cenią
- Kebab Fenicja (felicja?) - badzo smaczny ale bez szaleństw
- Sandzak Kebab - hit, jadlem na kondratowicza, jako jedyny daje baraninę najbardziej zbliżoną do prawdziwej. Kto jadł prawdziwą ten zrozumie
we sumie raz w zyciu bylem w wwa a o amricie i efesie slyszalem. efes chyba tez w krk jest na basztowej?
no wlasnie ja bylem tam na otwarciu jak kazdy za free kebsa dostal i nie pamietam wlasnie zeby byl jakis mega zajebisty
Ale wiecie, że jak w dwóch różnych miastach jest włoska knajpa o nazwie Napolitana to niekoniecznie musi być ta sama sieć? Z tego co widzę na stronce warszawskiego Efesa funkcjonują oni tylko w stolicy.