Czy wymienial ktos bilon na banknoty w banku i orientuje sie
czy jest jakas prowizja
Czy powinienem to policzyc i pogrupowac na jednakowe nominaly?
Wersja do druku
Czy wymienial ktos bilon na banknoty w banku i orientuje sie
czy jest jakas prowizja
Czy powinienem to policzyc i pogrupowac na jednakowe nominaly?
Zalezy od banku, jak bylem w spoldzielczym to nie bylo prowizji
oddałeś wszystko luzem czy miałeś to podzielić na grupki czy na nominały czy jak?? @moth
kiedys wymienialem zolciaki, zeby Ci wymienili to musisz to po prostu wplacic na konto ;d
mialem policzone w torebeczkach po 100 sztuk a baba w okienku i tak liczyla wszystko od nowa - zajelo jej to kolo trzech godzin, ja w tym czasie stalem i patrzylem jej na rece czy aby mnie na czternascie groszy nie przekreci :D
Mialem na nominaly podzielone. Ogólnie to lepiej na pare razy nosić bo wtedy raczej nie beda chcieli prowizji i nie będziesz musial czekac jak głupi.
Ja w takich do 20gr na 4 razy rozmienialem 5 stówek, troche przypal na raz to zamienic
Ogólnie jest taki patent, że idziesz do kasy samoobsługowej tesco, kasujesz snikersa i płacisz za niego wrzucając cały bilon jaki masz (tam jest taka miska na bilon więc wrzucasz z wora od razu), maszyna pobiera hajs za snikersa i resztę wydaje w banknotach. Podobno - nie stosowałem ale czytałem o tym, kiedyś też miałem taki problem jednak ostatecznie inaczej to rozwiązałem.