Chciałbym zobaczyć na żywo egzorcyzmy, takie z prawdziwego zdarzenia. Gdzie, co i jak? Ma ktoś jakieś pojęcie w tym temacie gdzie mógłbym chociażby informacje jakieś znaleść?
Wersja do druku
Chciałbym zobaczyć na żywo egzorcyzmy, takie z prawdziwego zdarzenia. Gdzie, co i jak? Ma ktoś jakieś pojęcie w tym temacie gdzie mógłbym chociażby informacje jakieś znaleść?
w jakimś temacie kiedyś toczyła się już o tym dyskusja i z tego co pamiętam paru nawet pisało, że było na egzorcyzmach z księdzem w kościele. ile w tym prawdy nie wiadomo, ale może ktoś podlinkuje - poruszono tam temat jakiegoś talizmanu, czy nożyka, który był kwintesencją szatana, czy coś w ten deseń. przyjemnie się to czytało
Kurde nawet nie wiem jak tego szukac a calych tematow to bez sensu przegladac - jezeli ktos pamieta to prosze o podlinkowanie, strasznie mnie takie rzeczy ciekawia i z wielka checia poczytam :)
swoją drogą to chętnie kontynuowałbym temat. takie pitolenie jest w sumie całkiem interesujące
co powiesz o tablicy Ouiji? grałem parę lat temu z bratem i rezultat był całkiem zaskakujący, ale i tak mnie to nie przekonuje
Kossakowski w swojej książce (Na granicy zmysłów) opisuje egzorcyzmy (nie tylko, inne "magiczne" sztuczki też) z punktu widzenia świadka, daje też z grubsza namiary na tych ludzi, jak mają to nawet strony internetowe, także polecam przeczytać i się dowiedzieć u źródła czy mógłbyś wziąć udział w takiej akcji.
Śmignij sobie na msze z egzorcyzmami do Częstochowy, podobno niezłe jaja tam są.
Podbijam do posta wyzej, rodzinka kumpla prokatolicka jezdzi czesto pomodlic sie tam (chyba tez poogladac) i namawiali mnie bo wiedza ze moja wiara taka watpliwa, to podobno jak ci sie trafi przypadek obok a czesto sie zdaza to wiara odrazu przychodzi i goraca modlitwa
A może po prostu podbij do najbliższego kościoła i dopytaj księdza? U mnie w Bydgoszczy egzorcyzmy były robione w pierwszy piątek każdego miesiąca, drzwi zamykane na całą mszę łańcuchami etc.
Ja bez krwi dziewicy z diabłem bym nie zadzieral
dejcie wiecej info o takiej mszy z egzorcyzmami, chetnie sie przejade
w Krk cos jest?
http://egzorcyzmy.katolik.pl/tematy/...olnienie-mapa/
Klikasz na miasto na mapie i masz wincyj info.