-
Lodówka samochodowa
Szukam lodówki samochodowej. Mogę wydać trochę więcej, ważne żeby była w miarę pojemna i odpowiednio chłodziła jedzenie. Teraz zaczyna nam się lato i trzymanie jedzenia w upale to kiepski pomysł a że mam zjazdy na uczelnie to chciałbym sobie kupić. Ktoś ma i mógłby polecić?
-
@Bigi ;
Kiedyś w biedrze były 100~~zł, miała wejscie pod zaplaniczke i normalne do domu. Co prawda w aucie jest klima, ale znad morza ryby na dolny slask dowiozła bez problemu :p
-
Masz na myśli lodówkę podłączaną do gniazdka 12V? Z tego co wiem to takie lodówki są zrobione z wykorzystaniem ogniwa peltiera, czyli w tej konfiguracji w upalny dzień, w nagrzanym aucie zejdziesz max kilkanaście stopni poniżej temperatury otoczenia a takie auto to myślę, że spokojnie może mieć na słońcu 50-60stC, czyli w lodówce jak zejdziesz do 20-30stC to będzie sukces... Po drugie wymaga to ciągłego zasilania z gniazdka 12V.
-
Lepiej kupić box ze styropianu i chłodzić go za pomocą butelek PET z zamrożoną wodą (ja używam glikolu), zawsze tak robiłem jeżdżąc na obozy - tak box na 4 butelkach 1,5 l utrzymuje temperaturę około 3 dni... jeśli chcesz go trzymać w aucie, to nieco gorzej, ale ja bym po prostu zwiększył ilość lodu.
-
Jeżeli chcesz dobrą lodówkę i możesz wydać coś koło 1 tyś zł polecam firmę WAECO. http://pl.waeco.com/4191.php Sprzedaje ich trochę kierowcom ciężarówek. Są pojemne i najważniejsze nie są to chłodziarki tylko lodówki.