Witam na one.com jest mozliwosc wziecia darmowej domeny na rok, takie rzeczy kosztuja po 60~ zl na rok wiec gdzie tu jest haczyk, wiem ze jak nie anuluje subskrypcji to beda mi sciagac pieniadze, no ale skad niby beda sciagac? xd
Wersja do druku
Witam na one.com jest mozliwosc wziecia darmowej domeny na rok, takie rzeczy kosztuja po 60~ zl na rok wiec gdzie tu jest haczyk, wiem ze jak nie anuluje subskrypcji to beda mi sciagac pieniadze, no ale skad niby beda sciagac? xd
To chyba działa na zasadzie, ze dostaniesz domene za darmo na rok, pozniej zapewne jak sie rozwiniesz bedziesz chcial przedluzyc subskrypcje i wtedy dopierdolą opłate x3 :)
Przeciez nie ma nic za darmo.. Chyba, ze chcesz sobie od tak cos prowadzic w internecie bez szansy na wiekszy ruch to smialo, duzo jest taki ofert..
Podaj nieprawdziwe dane gdyby w regulaminie byl jakis zapis prawny odnosnie zawarcia umowy (mozliwe tez, ze w regulaminie jest zapis, ze dostajesz domene na 2 lata z czego rok za darmo) musisz przeczytac regulamin albo wrzuc tutaj linka...
#edit
Jest zapis
Cytuj:
Popularne domeny
.pl Pierwszy rok bezpłatnie 70.00
Na 1and1 byla kiedys oferta domena + serwer za darmo na rok. Ludzie mowili ze jak do nich nie zadzwonisz to ci z automatu przedluza i kaza placic, ale było to nieprawdą. Mnóstwo ludzi to wtedy wzięło. Większość pewnie pobawiła się przez tydzień/dwa stawiając jakas stronke na ktora kompletnie nikt nie wchodził, a potem to olewała. Jeżeli byli ludzie którzy założyli tam coś co faktycznie potrzebują to pewnie u nich zostali. W dodatku mieli duza reklame.
Haczyka najpewniej nie ma. Sporo firm proponuje jakies darmowe domeny/za złotówke żeby zachęcić klienta.
btw, miałem pisać że nazwa.pl też co jakiś czas proponuje darmową domene, wszedłem żeby zobaczyć i teraz też mają.
Haczyk jest taki, że w większości owszem, masz tą domenę na rok za darmo, ale potem przedłużenie kosztuje 2 albo nawet 3 razy więcej niż gdybyś zapłacił jednorazowo u konkurencji te 14~~ zł za pierwszy rok :)
(Pierwsze lepsze, home/nazwa.pl = 90/100 zł za przedłużenie, dla porównania OVH kolejny rok 45~~ zł płacąc wcześniej te 14~~ zł za pierwszy rok)
no ale mnie by interesowala stronka wlasnie na pare miesiecy do tego daja domene .com nada sie? xd
ale musisz miec taką?
idź na freenom i weź jakąś .tk czy .ga z jasnymi zasadami: bierzesz na rok, 2 tyg przed wygaśnięciem przypominają o konieczności odnowienia, jak zapomnisz to domena staje się płatna, jak odnowisz masz koleny rok free