-
hotkeye
Mam pytanie. Wiem, że jest taka opcja żeby zrobić osobne hotkeye dla 3 różnych postaci w ten sposób żeby nie trzeba było zmieniać ich za każdym razem gdy przełączam na inną postać. Gram 3 różnymi profesjami i bardzo by mi to ułatwiło grę i zaoszczędziło czasu. Jeśli ktoś mógłby mi to wytłumaczyć albo odesłać gdzieś, gdzie ktoś już wcześniej to zrobił, to byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam ;)
-
Przecież takie przełączenie to dwie sekundy roboty. Nawet przed zalogowaniem na postać w opcji zmieniasz na inne hoty i grasz.
Z tego co się orientuje to nie ma automatycznego przełączania w zależności od wybranej profesji. Mowa tutaj o standardowym kliencie, na flashu nie wiem czy jest automatyczne przełączanie.
-
przecież w aktualnej wersji tibi(wprowadzone update temu albo jeszcze dawniej nie wiem nie gram ostatnio) możesz miec zapisane kilka ustawień hotkeyów
-
O proszę, nie wiedziałem o tym, że można mieć teraz kilka ustawień hotkeyów. Jak to zrobić?
-
Przecież napisałeś, że wiesz, że można ustawić kilka hotów xD Myśłałem, że chodzi Ci o tę możliwość w opcjach klienta ;d
Wchodzisz w opcje->hotkey (ctrl+k), na dole masz kwadrat w którym jest przeważnie chyba nazwa "preset", masz tam 4 pomniejsze kwadraty:
- "+" dodajesz do listy kolejne ustawienia hotkey.
- "-" usuwasz z listy wybrane ustawienia
- "C" - kopiujesz wybrane ustawienia
- "A" - aktywujesz wybrane ustawienia.
Aby zmienić nazwę wystarczy kliknąc 2x na wybrane ustawienia ; )
mam nadzieję, że dobrze wytlumaczyłęm ^^
-
Na dole masz przyciski, ogarnij tylko co który robi
Up wyjaśnił:d
-
Aby hotkeye przeskakiwaly automatycznie musisz wpisać dokładny nick postaci pod lista hotkeyow
-
Wielkie dzięki za odpowiedź ;)
-
A i jeszcze uzywajac skrotu ctrl+j czy jakos tak zmieniasz hotkeye ingame wiec jakbys przez przypadek zmienil hotkeye to wiedz przez co xD 2x prawie tak padlem