Polecicie jakąś starą wciągającą gre rpg żeby chodziła na rozryranym lapku?
Aha i chodzi o gre samemu, żadnych mmo.
Z góry dzieki.
Wersja do druku
Polecicie jakąś starą wciągającą gre rpg żeby chodziła na rozryranym lapku?
Aha i chodzi o gre samemu, żadnych mmo.
Z góry dzieki.
gothic 1
gothic 2
morrowind
rage of mages
i tyle
Gothic, Baldur's Gate, Icewind Dale, Morrowind, Oblivion, Planescape Torment, KOTOR, Fallout, Neverwinter Nights, Diablo
Podaj jakiś przybliżony rok wydania albo spec kompa to będzie łatwiej.
@down
@Rafał85 może ściągnąłeś odświeżoną wersję z 2012 roku i dlatego nie działa? A jak coś jeszcze starszego to może Daggerfall, Might & Magic (VI na przykład), Ultimy?
Kurcze ja wiem, że to może śmieszne ale jeszcze coś starszego od Wrót Baldura? Bo ten lapek ledwo żyje i już próbowałem i nie ruszyło mi
Coś z grafiką jak na emulatorze GBA by sie przydało
http://torg.pl/showthread.php?313594...88#post8831088
Chyba powinieneś to tutaj napisać, ten temat jest przystosowany do takich rzeczy ;)
Moze nie RPG, ale i tak polecam: http://www.gog.com/game/dungeon_keeper_2
Btw co to masz za laptop, bo jak nie działa Baldur to już wkraczamy w strefę DOSa powolutku, a takie gry nie ruszą raczej na nowszym Windowsie niż XP
zawirusowany i ogólnie ciulowy zabieram go do pracy ostatnio przeszedłem wszsystkie mozliwe pokemony i nie mam w co grać dzięki za propozycję ten dungeon keaper fajny kiedys grałem teraz też zagram.
fallout 1 i 2
Age of Empires ?;]
Age of empires to bardziej RTS/Strategia, ale też polecam tą gierkę. Od siebie mogę polecić jakieś zeldy/dragone balle na emulatorze GBA, albo pokemony, czy jakieś hacki pokemonów które są bardzo spoko. Jest nawet taka fajna stronka z hackami pokemon na wersję emulator/gba, bodajże pokecommunity wpisz w gógle. Albo jak dla mnie jedna z najlepszych gier jakie w życiu grałem mianowicie Gothic 1, jest to gra jeszcze z końca lat 90, więc powinna pójść na największym złomie, Gothic 2 Noc kruka też nie ma jakiś szczególnie większych wymagań, a są to na prawdę gry wartę wielkiej uwagi. Jak mamy 2015 rok to jeszcze nigdy nie grałem chyba w lepsze rpgi, które mnie bardziej wciągnęły, począwszy od jakiś Wiedzminów czy Skirymów, a jestem fanem RPG, więc grałem w na prawdę dużo gier.
Emulator SNESA i Chrono Trigger, jeden z najlepszych erpegów w ogóle, możesz spróbować Might & Magic VI/VII/VIII, może Septerra Core by ruszyła. Starsze Final Fantasy na emulatorze też zapewniają solidną rozrywkę.
Nie RPG ale fajna gierka rowniez to Faraon. Rozbudowywanie miasta. Polecam sprobowac jak nie grales.
@up świetna gra, tak samo jak Zeus - Pan Olimpu, kurde ten temat mnie zaciekawił, aż sprawdzę moją szafkę w poszukiwaniu jakiś starych super gierek, przypomniała mi się taka gra jak Settlers 3/4 imo najlepsze części settlersów : D