-
Klawisze Funkcyjne
Przeglądnąłem już pół internetu i dalej nie mogę sobie poradzić z klawiszami funkcyjnymi w moim laptopie. Chodzi mi o to aby odłączyć sobie przypisane do nich funkcje typu wifi głośności itp. Mój laptop to Lenovo p 500 59-rf0015 W Biosie też nie ma funkcji do tych klawiszy.
prosił bym o pomoc ;)
-
a dobrze szukałeś w tym biosie innej mozliwości nie ma z tego co wiem
-
Ja mam Toshib skullcandy, tez mialem z tym problem, windows 8.1 i w biosie bylo wszystko.. dobrze poszukaj
-
Jeżeli nie masz w zakładce biosu: Configuration -> hotkeymode/acionkey/etc, to być może będziesz musiał zaktualizować biosa. Z tego co wiem, to lenovo miało to do siebie, że zawsze
wbijali klawisze funkcyjne, a nie było możliwości wyłączenia ich. W końcu nauczyli się i dodali tą możliwość. Ci co nie mieli tej opcji w biosie dostali możliwość wgrania aktualizacji, która już ją zawierała.
-
Sprawdziłem wszystko, okazało się, że owszem nie mam tego w biosie i jeśli chce zmienić te klawisze to muszę go zaktualizować i to pewnie pomoże. Jak na razie szukam sterowników a wersją "na szybko" jest podpięcie po prostu klawiatury i wtedy wszystko działa jak należy ;)