Hiho.
Ostatnio się zainteresowałem właśnie powerbankami. Ma ktoś jakieś doświadczenie, opinie?
Ceny jak i pojemności są tak różne i wiem, że niektóre są pewnie ściemą.
Cena nie gra roli (max 200zł). Macie jakieś warte polecenia dobre powerbanki?
Wersja do druku
Hiho.
Ostatnio się zainteresowałem właśnie powerbankami. Ma ktoś jakieś doświadczenie, opinie?
Ceny jak i pojemności są tak różne i wiem, że niektóre są pewnie ściemą.
Cena nie gra roli (max 200zł). Macie jakieś warte polecenia dobre powerbanki?
A coś co można dostać w Polsce ;d?
ja planuje kupić taki zestaw
to + 3 takie bateryjki
jak się akumulatory zużyją to nie trzeba powerbanka wyrzucać tylko można nowe kupić. i masz pewność, że w środku jest 10000 mah w całkiem małym rozmiarze za 150 zł.
widzial ktos z was cos tego typu na oczy/uzywal ?
http://allegro.pl/etui-bateria-power...095191957.html
sporo tego jest do różnych modeli telefonów, wszystko to pewnie chinczyk bo pelno tego na alli i tak sie zastanawiam czy to cos warte i bezpieczne (wybuchajace baterie i te sprawy xD) no a duzo wygodniejsze niz oddzielne urzadzenie ktore trzeba podpinac kablem do telefonu.
3200mAh to uj dupa i kamieni kupa 1 ładowanie i nara jak chcecie cos kupic dobrego to ponad 8k mAh
No ale nigdzie nie ma napisane z jaka predkoscia to telefon laduje ;]
Bo roznice sa wielkie, niektore laduja jak normalna ladowarka sieciowa inne wolniej a niektore juz bardzo wolno, wiec to tez jest jeden z czynnikow jaki trzeba sprawdzic.
+ Przy ladowaniu tracisz energie, w sensie nie cala energie ktora masz w banku mozesz wrzucic w tel tylko sa straty, w zaleznosci od jakosci wykonania sa wieksze lub baardzo duze XD
Generalnie wolalbym wydac te 150zl na porzadny PB i miec wyjebane na lata niz sie szczypac w takie obudowy ktore tez tanie nie sa bo 60zl za 3200 mAh to tez chyba jakas pomylka ;c
ja kupiłem jakiś czas temu tego
http://allegro.pl/bateria-zewnetrzna...168332630.html
i jestem bardzo zadowolony. 4 razy spokojnie telefon naładujesz
no tylko kwestia tego do czego chcesz powerbanka uzywac, jezeli zalezy mi zeby telefon zyl mi od rana do nocy bez ladowania bez wzgledu na to jak intentywnie go uzywam i mial go caly czas w kieszeni to dla mnie to jest + i nie musi to miec jakiejś zajebistej pojemnosci. jakbym jechal na jakies yy nie wiem, namioty do lasu czy cos tego typu to rzeczywiście wtedy przydaloby sie cos pojemnego na kilka naladowan telefonu bo nie moge sobie pojsc do gniazdka i podlaczyc ladowarki i nie robi mi problemu podpinanie tego pod kabel. jezeli mialbym czekac az mi sie telefon z tego powerbanka podladuje to rownie dobrze moge to zrobic uzywajac ladowarki; mi chodzi poprostu o to zebym mogl sobie bez pierdolenia sie z oszczedzaniem baterii uzywac wszystkich funkcji ktore sa mi na dany moment potrzebne zeby dopiero na noc go sobie podpiąć i naladowac.
@Przemo ;
co w takim razie byloby warte uwagi do sgs 3 ?
Bateria się jebie gdy stan baterii jest mniejszy niż 15-20%, i gdy stan jest 85-90% i jest nadal podlaczony do pradu. Najszybciej się zużywa gdy stan baterii jest full, a nadal korzysta z prądu zewnętrznego.
Szczerze? Z głowy nie rzucę ci teraz niczym. Nie śledzę ostatnio rzeczy związanych z rynkiem telefonów na tyle, by kojarzyć dobrze akcesoria bo i nie mam najzwyczajniej w świecie czasu. Na chwilę obecną mógłbym Ci podać co najwyżej do iphone'a czy nexusa. Jednak flagowce samsunga są na tyle popularne, że bez problemu znajdziesz w internecie recenzje, opinie i porady w tej sprawie.