-
Modem/ruter
Potrzebuje urzadzenia
1.Do którego bd mogl podpiac kabel od neta i które bedzie wytwarzalo wifi
2.Ktore "przechwyci" wifi w jednym miejscu i pusci go dalej(tak zeby wifi mialo wiekszy zasieg)
Co polecacie, najlepiej jak najtaniej i zebym mogl kupic w Krk
-
zalezy jak bardzo profesjonalne rozwiazanie potrzebujesz i ile pieniedzy chces zprzeznaczyc...
-
1. Jak masz Ethernet to każdy router da radę, albo zmienisz mac u isp albo sklonujesz mac na routerze
Jak masz na kabelkach tepsy to router z modemem asdl zazwyczaj ogarnie ale kij ich wie czy nie mają tez maca
Jak masz upc to oni ci maca na urządzenie inne niż ich nie przypiszą a czy idzie sklonować na modemie kablowym nie wiem, niby powinno się dać tylko musisz wiedzieć jaki wpisać
2. Repeater
-
a jak to sprawdzic? xD chyba etherneet bo po prostu podlaczam do lapka sluzbowego i smiga. jak podepne do swojego to tez smiga ale laptop siepo kilku minutach zawiesza ;/
co do profesjonalnosci to we sumie potrzebuje jak najprostsza i jak najatanszy sprzet, chce tylko wifi miec na prywatnym kompie. odleglosc miedzy modeme/ruterem a laptopem to bedzie jakies kilkadziesiat cm jesli sie uda przez ten kabel
-
Znaczy tak, jak po podłączeniu do kompa działa to masz jeszcze jakiś modem po drodze bo urządzenie końcowe u użytkownika musi być zarejestrowane przez mac lub passy u isp, inne się nie połączą
-
czyli ruter odpada?
a jaki repeater polecasz? max do 100zl :P
@zakius ;
motyw jest tego typu. w pracy nie mam dostepu do rutera ale moge sie podlaczyc to sieci wifi nazwanej GUEST(mam haslo) czy majac repeater bede mogl puscic dalej sygnal? bo poczytalem troche o tym to pisza cos o konfiguracji z ruterem -.-