-
Laptop ledwo zipie
Siema swiry, mam mega problem. W pracy mamy sluzbowego lapka, który jest dosc slaby ale net spokojnie chodzil. Pewnego dnia jednak niesamowicie zwolnił(torg mi sie wlaczal kilka minut xD) i we sumie nie mam zielonego pojecia co robic. Zara bd czyscil adwcleanerem i jakims antywirusem ale co dalej nwm, ajestem pwien ze to nie pomoze. Dodam, ze jak sie laptop ruchamia i jest ten dźwiek powitalny to brzmi on tak jakby byl spowolniony, kursor czasam tez tak jakby wolniej sie ruszał. Filmiki na yt mula, dźwiek jest zniekształcony itp. Co robic. Płytki do sterowników ani do kompa ofc nie mam
@Vadim ;
-
Hej, jesteś jedynym użytkownikiem tego lapka?
Może lapek mocno zamula, bo nie jest wyczyszczony i się grzeje (ale tak zeby nawet nie dal rady normalnie odpalic?)
-
Lec adwclanerem. Pozniej sprawdz dysk. Wrzuc screeny.
-
adw cleaner nic nie wygryl, HDD life pokazuje ze dysk jest w porzadku(Health 80% i wszystko na zielono) co ciekawe ani kasperskyego ani avg nie moge zainstalowac, jakies bledy wyskakuja. jak sie nazywal ten program co sie skanowalo kompa i sie wyslalo raport @Vadim ;
edit
od jakichs 10 minut laptop smiga jak za dawnych czasów, jesli ma to jakies znaczenie
-
otl
Jak juz dziala dobrze to ok, moze jakies aktualizacje sie sciagaly czy cos.
-
na pewno nie, bo sytuacja trwa juz jakis tydzien. na dodatek ekran ldowania windowsa wyswietla sie bardzo długo. co w tym raporcie otl zakryc?
@Vadim ;
-
podklejony temat zakiusa: http://torg.pl/showthread.php?446496...-diagnostyk%EA
tutaj znajdziesz jak poprawnie oznaczyc otl do sprawdzenia -.-
-
-
-
zrobilem skan hdtune i juz w pierwszym pionie wykrylo kilka bad sectorow, to chyba wina tego
da sie cos z tym zrobic? nie mam zamiaru kupowac dysku do lapka sluzbowego xd
format cos pomoze?
@Vadim ;
-
Raczej nic nie zrobisz. Dysk do wymiany.