tak jak w temacie, jakich broni używać?
Wersja do druku
tak jak w temacie, jakich broni używać?
Elf bow, composite hornbow, tutajjakaśkusza, warsinger, umbral bow, master umbral bow, master umbral crossbow z infernalami na bossy
Raczej odkąd możesz to zmieniasz? Mmm, tak, kusza na drill bolty specjalnie, reszta z najlepszych dostępnych strzał
Oczywiście jak masz kasę na to, nie musisz przed warsingerem nic lepszego niż elf brać jak coś a zamiast warsingera możesz mycological, niby są zamienne, ale ja wolę warsingera, jak czasem musisz thrashe czyścić i akurat nie trafisz to można dostać nerwicy
łołoło spokojnie kolego, bardziej by mnie urządzało jakbyś mi napisał przedziałami lvl'owymi jakiego łuku/kuszy używać i jakiej amunicji do nich. Aktualnie używam royal spearów i mam 40 lvl/ ostatni raz grałem paladynem na Tibi 7.6 więc jestem troszkę zdezorientowany
na 50 lvl masz ornate crossbow albo composite hornbow + vortex bolt/onyx arrow
do 90 mozesz nie zmieniac kuszy a łuk na 80
do 50 mozesz biegac z royal spearami albo enchant
jak bedziesz musial przyjac klate to wiadomo speary+tarcza a pozniej assasin stary+tarcza
Lecisz łuki w tej kolejności co napisałem jak tylko możesz zmieniając też strzały, na 70 masz drill bolty, jak chcesz na 20 lvli kupować kuszę jakąś lepszą to ich używasz, nie powinny być zbyt drogie te kusze i jest ich tyle że to ciężko cokolwiek powiedzieć, popatrzę i edytuję, dalej na 90 masz już crystalline arrows i lecisz w następny łuk jak cię stać albo wyciągasz hornbow z depo
Edit: Kusze to albo ornate jak dostaniesz w fajnej cenie od 70 albo arbalest od 75 bo ironworker jest od 80 a na 90 już wracasz do łuku
Na 50 lepszy composite + onyxy ze względu na cap, kusza dopiero na 70
kusza na 70 jak ornate weźmie, na 75 jak arbalest (chyba, że te 5 lvli będzie ze zwykłą latać)
po co wydziwiać i bawic sie w zmiany broni co pare lvl ?
od 50 composite hornbow + onyx arrow
od 70 lvl ornate crossbow + drill bolt
od 90 zaczynasz uzywac crystaline arrow z compositem
i w miare mozliwosci zbierasz kase na warsingera albo mycological bow zalezy jak stoisz z kasa
i z tym mozesz grac bardzo dlugo az sie zarobisz kokosow to tez umbrale
jak znajdzie gdzieś łuk elficki to czemu by go nie uzywać na początku?
i to tyle kombinowania
Ja go pominalem ponieważ kiedy expilem pallka to 50 lvl zrobilem w chwile na tombie z rs a wiadomo lepiej na takim low lvl miec shield, duzy wplyw ma to na czym expisz
ten luk moze byc spoko nie mowie ze nie ale jak on jest starym graczem to latwiej bedzie miec wiecej def
na początku, czyt do 40~lvla to sie biega ze spearami xd
dzięki wszystkim za odpowiedzi :)
Tak w sumie czemu composite + crystaline lepsze niż crystal crosbow + prismatic bolty?