Ktoś może wysyłał kiedyś za pośrednictwem kuriera alufelgi? Jakąś dana firmę kurierska polecacie? Może ktoś zna jakiś najtańszy sposób na to bo jak wiadomo im taniej tym lepiej :)
Wersja do druku
Ktoś może wysyłał kiedyś za pośrednictwem kuriera alufelgi? Jakąś dana firmę kurierska polecacie? Może ktoś zna jakiś najtańszy sposób na to bo jak wiadomo im taniej tym lepiej :)
siódemka/dpd - to jedno i to samo - 18zł za paczkę do 35kg, więc 2x Alus do jednej paczki i wioo.
Z ciekawości, jakie felgi wysyłasz? Ja właśnie też czekam na felgi, może to od ciebie? :D
15" BBS 4x100 :P Gdybym do Ciebie to bym miał blisko a tak to prawdopodobnie do Warszawy musze :D Ok dzieki za odpowiedz !
Ciekawe gdzie skoro paczki powyzej 31.5 w ogole nie sa przyjmowane, a najtansza opcja paczki 20-31.5kg to 33.99, pod warunkiem, ze felga jest odpowiednio zapakowana. No i nie kazdy oddzial 7/dpd jest polaczony wiec nie do konca jedno i to samo. : ) @haxigi ;
Spróbuj kurjerzy.pl , kiedys wysłałem felgi z oponami wszystko cacy, zapakowane po 2, w jakieś tam worki na śmieci + ochrona na same felgi . Tym raczej nie rzuca ^^ @Que Mante ;
Strefa paczki pewnie Ci chodzi. :D
No duzo zalezy tak naprawde od personelu, jednak takich rzeczy nie podawaj za pewnik ;) @haxigi ;
w sumie, chyba się zmieniło bo:
http://www.strefapaczki.pl/upload/Cennik-krajowy.pdf
a ja w 2010 wysyłałem koła :P
u mnie w robocie codzienni jest dpd, dhl, kex, sidemka, i raben i wszyscy biorą paczki nawet po 50 kg+
więc nie wiem czemu piszecie że powyżej 30 nie biorą. ?
tzn ja mówię, że biorą :P
Do mnie 16 felgi z oponami na palecie przyjechały DHLem za 80 zł :P i paleta została u mnie :)
Raz wy zapewne macie umowy na uslugi, takich klientow sie troche inaczej traktuje.
Dwa mowie tak bo taki jest regulamin przyjmowania paczek, a ze kurierzy sa frajerami to juz inna sprawa, jednak nie mozna isc na pewniaka z paczka 40kg bo jak sie trafi na kogos normalnego to Ci popuka po czole.