siema,
w żaden sposób nie mogę wejść do biosu, znanymi mi klawiszami, czyli F2, F12, Delete.
Dodam że płytka główna asusa, i przy uruchamianiu nie wyświetla mi sie jaki klawisz trzymać czy jaką kombinację.
Pewnie jakiś banał no ale sam nie ogarne xd
Wersja do druku
siema,
w żaden sposób nie mogę wejść do biosu, znanymi mi klawiszami, czyli F2, F12, Delete.
Dodam że płytka główna asusa, i przy uruchamianiu nie wyświetla mi sie jaki klawisz trzymać czy jaką kombinację.
Pewnie jakiś banał no ale sam nie ogarne xd
1. jak klawiatura usb to może nie działać
2. spotkałem się z kompem, który po zahibernowaniu nie chciał wejść do biosu, nie wiem jak to rozpoznawał bo niby shutdown i hibernacja dają ten sam sygnał do biosu no ale... jak masz win8 to on się nie zamyka tylko hibernuje jądro, wyłącz hybrid boot gdzieś w zasilaniu
3. jak wyświetla ci się logo asusa to walnij tab, wtedy powinien normalny ekran sie pokazać z postem itp
4. jak jest jakaś fajna to możesz mieć przycisk na mobo lub stery/program do reboot to bios z windowsa
Spróbuj innymi efami na ślepo. Może być F4 (na jednym lapsie tak miałem) albo F8 choć to ostatnie raczej nie, bo to najczęściej bootowanie, ale można spróbować
Też miałem kiedyś taki problem. Po spędzeniu godziny na Googlach okazało się, że na moim lapku muszę najpierw wcisnąć jakiś klawisz (nie pamiętam który, bodajże F8 czy F12) i dopiero wcisnąć POWER. Nie mam zielonego pojęcia jak, dlaczego i po co, ale faktycznie zadziałało.
przecież to podstawa sprawdzić model lapka/płyty głownej i wyczytać z dokumentacji jak się wchodzi
wciskając wszystkie F1-F12 z kompa wydobywa sie jakiś dźwięk coś jak "tykanie", a trzymając deleta komp nawet sie nie właczy po 20 minutach :D
Pamiętam, że u siebie w lapku, aby wejść do biosa muszę wciskać przycisk Recovery.