Witam.
Zaczynam grac na amerykanskim serwerze, jak wiadomo pingi mam tam okolo 200-300. Slyszalem ze istnieje cos takiego jak tibia tunnel ze wszystko normalnie smiga. Moze ktos powiedzeic cos o tym wiecej? Dziekuje.
Wersja do druku
Witam.
Zaczynam grac na amerykanskim serwerze, jak wiadomo pingi mam tam okolo 200-300. Slyszalem ze istnieje cos takiego jak tibia tunnel ze wszystko normalnie smiga. Moze ktos powiedzeic cos o tym wiecej? Dziekuje.
Na początku spróbowałbym darmowy program Leatrix. Ja z niego korzystałem (tyle, że grałem na europejskim serwerze, nie wiem jak sytuacja wygląda na amerykańskim), i z czerwono-pomarańczowego pingu zbiło mi do prawie ciągłego zielonego, więc dużo pomaga. Strona do pobrania, po zainstalowaniu musisz zresetować komputer. Tibia Tunnel na 99% Ci pomoże, ale jest płatny, więc najpierw lepiej sprawdzić darmowe rozwiązania.
http://www.wowinterface.com/download...atencyFix.html
WTFast całkiem dobrze działał, możesz spróbować
a pingzapper to jest to samo?
@Super Predator ;
Leatrix bynajmniej u mnie nie przynosi efektów...
@Samouwielbienie ;
WTFast, Pingzapper, oraz TibiaTunel działają bodajże na zasadzie Proxy.
TibiaTunnel przynosi u mnie małe efekty - gram na USA NPVP.
Ja od siebie polecam https://www.reducethelag.com/
U mnie działa super, masz wersję testową na 30 dni potem wychodzi jakoś ~27 zł na 90 dni.
@lukaszz_90 ;
Grasz na Amerykańskim i śmiga?:D
Gram na niemieckim, ale bez tego przejdę 1 sqm i stoję 1 sec i tak dalej. Grać się nie da po prostu. Z tym programem wszystko działa jak powinno. Pobierz triala i zobacz czy u Ciebie będzie widać poprawę.
Pobralem tez tego reduce the lag bo mam ten sam problem i nawet git na us serverze
@payrou ;
A jaki serwer? Ja Honera i póki co maaaaaaała różnica ;D
aurera i mam 2x wiecej fps niz wczesniej choc ciagle nie smiga czysto. jakis czas temu cos sie zjebalo i ciagle kratkowalo bo wczesniej bylo git
Gram na us Zanera, sciagnalem ten reducethelagg i naprawde pomogl, wczesniej prawie wogole chodzic nie moglem a teraz smiga prawie idealnie
Reducethelag poprawia dobrze wydajność. Sam używałem. Gdzie każdy miał lagi, albo frezzowało na chwilę tak jak latałem jak opętany :D
I mam takie pytanie - jak sprawdzić jaki ma się ping w Tibii? Nie mówię tu o alt+f8 (bo tam tylko kropka), a tutaj podajecie ping w wahaniach liczb :)