Czy cipsoft dalej banuje jak pojebany ? Czy moze sie jakos uspokoilo ?
Wersja do druku
Czy cipsoft dalej banuje jak pojebany ? Czy moze sie jakos uspokoilo ?
raczej wzrosła ilość banów
Informacja z 3 marca
Bany to rzadkość, bo dostaje się je praktycznie za kilka notek min. obrażania. Teraz to lecą delety za boty, gdzie jest ich masa^^Cytuj:
In February, 17226 accounts have been deleted for using unofficial software to play.
W porównaniu z tym co było jakoś przy jesieni to sie wmiare uspokoiło
90% tych charów co biegały na dawnpocie na poty i reperenter task
Banuje piekielnie
chodziło mi o delety za boty bo bym sobie pobocił w sumie. No nie wiem, zobaczymy. Dzięki za odpowiedź panowie.
Z potionami jeszczę się zgodzę, choć już usunęli możliwość wynoszenia jakiejkolwiek ilości potionów z dawnportu.
Co do repentera to już nie bardzo mogę się zgodzić, gdyż już dłuższy czas nie można z tego profitować i się po prostu nie opłaca puszczać tam botów, co nie zmienia faktu, że możliwe, że jakieś niedobitki zostały teraz wyłapane.
@Solp
Racja. Teraz jest coraz więcej botów bo zaprzestali usuwania konta co miesiąc jak to było jakiś czas temu.
Zmienienie czy usunięcie nagród pieniężnych z daily tasków nic Cipsofotowi tutaj nie pomoże. Boty, które biegały na repeneterze, teraz równie dobrze mogą biegać na Corymach :P
@up
Bocić możesz jak najbardziej, ale ponoć jeśli dostajesz dużo reportów to masz większą możliwość dostania delete'a. W każdym razie polecam bocić w miejscach mało odwiedzanych. Chyba, że chcesz tylko zrobić cashmakerów ; )
Mi dzisiaj delete polecial charem ktorym bocilem 2 dni w 3 różnych miejscach. Tak banują, jedyny bot na ktorym warto jeszcze dzialac to windbot.
raz w życiu dostałem bana (deletle) za bota, mianowicie bociłem od 0 do 100+ palka, od 60+ only coromy
Wniosek z tego taki, że expowiska musisz dobierać mniej zaludnione, najlepiej bocić ekiem bo używa mniej funkcji (w sumie tylko bije, leczy się i ewentualnie czary). Najlepiej własne skrypty, każdy bot jest dobry.
ja boce skrakowanym xeno na knightcie od jakiegos miesiaca, zbieram bear pawy i chicken feathers i acaly czas sobie biega ;p
Moje stare cashmakery(3 - 4 mc) latały z 4 miesiące praktycznie non-stop, nawet kilka razy staminy brakowało, do tej pory istnieją konta.
Używałem TA (XD) a bociłem na swamp trollach, rotach na fibuli, north Thais, corymy i facc tomb na własnych skryptach xd
Stworzyłem 20 noob charów, gdzie ani razu nie był odpalony bot, ba, nawet już z rok nie używałem ani jednego bota i nie posiadałem żadnego na komputerze, dostałem delete. Choć może trzema postaciami wbiłem 8 lvl XD
Jak raz Ciebie złapią to będzie tak cały czas :P Najlepiej nie bocić więcej niz 12h dziennie
Ziomek zrobił sobie wczoraj 5 nowych charów, dobił do ~23lvl i wszystkie dzisiaj poleciały xD