-
Tablet graficzny
Zna się ktoś na tabletach i mógłby pomóc w doborze odpowiedniego? Chcę kupic taki na prezent osobie, ktora bedzie go uzywac glownie do photoshopa, troche polatalem po allegro i poczytalem, ale mam nadzieje, ze znajdzie sie ktos, kto przynajmniej korzystal z takiego urzadzenia. Czytałem duzo pochelbnych opinii o firmie wacom i w moim budzecie (500 zl) widzialem 2 modele o rozmiarze aktywnego okna roboczego ~a5, czyli ~21x15 cm. Poleci ktos dobry model do 500 zl (ew troche wiecej) tak zeby mial obszar roboczy formatu a5 i byl jak najlepszy?
-
używam od półtora roku wacom bamboo ctl-470 (nie do rysowania akurat xD) i bardzo sobie chwalę. niestety tego modelu już nie produkują, ale jego następca ctl-480 jest pewnie równie dobry.
często mam styczności z ludźmi co używa tabletów i większość używa właśnie wacom'ów, a intuos pen jest chyba bardziej przystosowany właśnie do rysowania.
ogólnie polecam wacomy z całego serduszka :D
-
ja mam Intuos CTH-480S i jest bardzo fajny, polecam
-
ja mam bamboo fun pen&touch i polecam. w tej kwocie to jeszcze na zestaw bezprzewodowy by starczyło, a to jest bardzo spoko opcja.
dużym plusem jest darmowe oprogramowanie który się od nich dostaje
@down
przesadzasz, ósmy rok mi stuka jak rysuje, tablet mam 3 albo 4, miałem przyjemność korzystać z wielu innych modeli i uważam że taki jest wystarczający.
wiadomo, większa rozmiałka to zawsze jakiś plus, no i jakbym miał parę kafli to wziąłbym taki z podglądem, ale takiego raczej sobie z laptopem na uczelnie nie wezmiesz a to jest plus.
@2down
zdecydowanie ten pierwszy z tych dwóch
-
W tej cenie to do osu kupisz, ale jak dla kogoś kto się faktycznie grafiką czy rysunkiem zajmuje to raczej kiepski budżet
Ale lepiej zrobić niż wybrać najdroższego wacoma na jakiego cię stać pewnie się nie da
-