-
Słuchawki do Xperi E3
Siema
Czy to możliwe że na tym telefonie nie będą mi działać słuchawki samsunga? I druga sprawa jest taka, że nie wiem czy miałem dostać słuchawki wraz z telefonem jak podpisywałem umowę? Bo nigdzie tego nie wyczytałem, ale znajomy mówi, że powinienem dostać.
-
1. nie, powinny dzialac kazde z jackiem 3,5mm :)
2. roznie, zalezy od umowy, producenta i operatora :)
-
Już się dowiedziałem, że to było bez słuchawek także spoko :p Oddałem telefon na gwarancję, bo niektóre słuchawki nie działają wcale, a inne tak, że 3 sekundy muzyka gra na słuchawkach, a później nagle cisza chociaż utwór nadal leci. Tylko teraz 2 tygodnie czekania i ciekawe co sobie wymyślą w serwisie...
-
Możliwe, gdyż słuchawki od samsunga zapewne mają wykrzywiony ostatni styk w taki sposób, aby stykało w porcie połączenie do mikrofonu. Konstrukcja w samsungach jest diametralnie różna niż w nokiach, a przykładem jest moja lumia 635, z którą słuchawki od samsunga za nic nie grają, a każde, które nie są od telefonu, już tak.
Pozdrawiam,
Michał Karmowski
-
Ok zrozumiem słuchawki samsunga, ale od nokii i philipsa grały tylko czasem, a często zdarzało się tak, że 3 sekundy i koniec jak pisałem wyżej, więc to ewidentnie jest coś z gniazdem, bo trzeba było wyjmować i wkładać jeszcze raz, żeby zadziałały.