witam
chcialbym sobie codziennie robic liste powiedzmy 20-30 slowek wrzucac je na komorke zlopowac i sluchac tego non stop
gdzie mozna takie cos zrobic?
nie musi byc z tlumaczeniem, samo angielskie slowko wystarczy
Wersja do druku
witam
chcialbym sobie codziennie robic liste powiedzmy 20-30 slowek wrzucac je na komorke zlopowac i sluchac tego non stop
gdzie mozna takie cos zrobic?
nie musi byc z tlumaczeniem, samo angielskie slowko wystarczy
ja bym wszedł na jakiś słownik typu diki.pl - który czyta słówka, i ponagrywał sobie programem typu Audacity/Reaper/etc. ale trochę z tym byłoby roboty każdego dnia :)
nie jestem w sumie pewny jak to zrobic wiec to bedzie ostatecznoscia xD
Odpalasz jakiś syntezator mowy, wklejasz do niego wszystkie słówka jakie chcesz na kilka dni, nagrywasz to w audacity, w ktorym jako zrodlo podajesz mix stereo.
Potem tylko tniesz sobie na kawalki po wybrana ilosc, a loopowanie robisz w telefonie.
@yeeq ;
sprawdź może Expressivo, nie wiem jak z jęz ang, ale z polskim w miarę lajtowo ogarniało. Można chyba tam wybrać. Pełnej wersji będziesz musiał gdzieś poszukać w "sklepie".
dobra zrobilem tak
znalazlem stronke http://public.research.att.com/~ttsweb/tts/demo.php#top
ustawilem sciaganie w przegladarce do pustego folderu zeby wszystko szlo sprawnie
odpalilem dwa klienty audacity
pierwszy byl glowny do drugiego wrzucalem po kolei kazde slowko i robiac pare sekund przerwy w glownym oknie po prostu wklejalem po kolei slowka z tego drugiego (xD)
na koniec ladnie zapis w mp3
wrzucamy na komoreczke
repeat
uczymy sie slowek z predkoscia over 9k
????
profit
dzieki wszystkim za pomoc ;3
edit
protip: przerwa powinna byc zdecydowanie dluzsza niz 2 sekundy bo wszystko sie zlewa xD
musze od nowa wszystko robic a usunalem pojedyncze slowka ;_;
na szczescie wiem juz ocb to mysle z 10 minut i bedzie koniec
edit2
a nie dobra powycinam z tego glownego pliku
tyle wygrac