Witam.
Było pewnie parę takich tematów, ale no cóż. Czy znacie coś, co pomoże temu telefonowi przetrwać upadek na ziemie bez pęknięcia całego ekranu ?
już raz nie miałem żadnego etui ani dodatkowego szkiełka i jak upadł to cała szybka do wymiany.
Wersja do druku
Witam.
Było pewnie parę takich tematów, ale no cóż. Czy znacie coś, co pomoże temu telefonowi przetrwać upadek na ziemie bez pęknięcia całego ekranu ?
już raz nie miałem żadnego etui ani dodatkowego szkiełka i jak upadł to cała szybka do wymiany.
Kupno markowego bumpera rozwiąże sprawę.
Zalinkujesz mi coś co jest markowym bumperem ?
słyszałem, że naklejenie tej szybki może pomóc, ale jakoś słabo widzę, ze druga, tak samo cienka szybka przetrwa spotkanie z chodnikiem.
To już sporo zależy od tego ile chcesz wydać i co Ci się podoba. W necie jest multum recenzji. Z tych, które nie pogrubiają telefonu, są dyskretne i nie takie drogie - np. Spigen SGP.
ale Tobie chodzi o tą szybkę czy coś innego, bo ja jeśli chodzi o takie akcesoria to nie mam zielonego pojęcia co jest grane
Ja mam gumowego kondoma i tyle razy mi upadł i nic się nie dzieje bo guma chyba amortyzuje uderzenie,
Jest ciemno-przeźroczysty, dość gruby, nie psuje wyglądu ale robi robote,
Więc polecam.
W dużym uproszczeniu: "specjalna guma na około(i tył, zależy od modelu) telefonu"
Czyli zajechać jakiegoś przezroczystego, gumowego kondoma na to i po kłopocie?
tylko w czym on pomoże jak jebnie szybką o ziemie ?
w czym pomoże - wystaje na milimetr przed szybkę więc jak jebnie na płaskim to szybka nie dostaje, naklej do tego folię/hartowane szkło na przód i wtedy ona przyjmie energię uderzenia . Zawsze masz masz większe szanse, że nic się nie wydarzy
Działa na tej samej zasadzie co zderzak.
No dobra, to zamontuję tą szybkę i tego kondoma i powinno być git.
zobacz produkty marki ballistic. Mam to na swoim htc evo 3d, telefon nie raz mi upadł, raz zleciał z I piętra na beton i nic- zupełnie jak nówka. tylko trochę cegła się zrobił z tym pancerkondonem
ip5 chyba ma już w miarę sensowną szybkę, to jak nie walnie krawędzią (od tego masz ochraniacze) to nic mu nie powinno być (o ile nie spadnie na jakiś konkretnie ostry, wystający pierdolnik ekranem)
No kumam, ale czy ta szybka dodatkowa to faktycznie tak działa, że przy upadku z ręki to ona pęka, a nie ekran czy to bajka?
Jest szansa że tak zadziała, bo jednak to jest dodatkowa wartstwa. Ale telefony rzadko upadają idealnie pładko, prawie zawsze leci na bok/kant i od tego pękają wyświetlacze. A taki pokrowiec gumowy ma właśnie przed tym chronić. A jak chcesz go zabezpieczyć lepiej, to rozejrzyj się za pokrowcem otterbox.