jak to jest, ze u mnie a karcie graf geforce lol lapie fpsy po 150 i spada do 20 a u dziewczyny na lapku z karta z intela zintegrowana ma 45fps i to ciągle. :/ oby dwie gry na low detalach.
Wersja do druku
jak to jest, ze u mnie a karcie graf geforce lol lapie fpsy po 150 i spada do 20 a u dziewczyny na lapku z karta z intela zintegrowana ma 45fps i to ciągle. :/ oby dwie gry na low detalach.
NVIDIA GeForce GT 720M na 90%, bo nie jestem u siebie. Straszne fps dropy mam, na ultraniskich, wchodze do gry 150 - 120 - 45- 79 - 130.. itd. przy jakiejś akcj grubszej spada do 10 :P Nie jest to normalne chyba co, zwlaszcza, że lapek ma rok a już długi czas mam z tym problem, po prostu gram grubymi postaciami. Raczej sie nie grzeje, sprawdzalem i bylo okej. Jedyna opcja to musialbym formata zrobić. Jakieś inne rady? @kuchi1995 ;
To nie było coś z synchronizacją pionową czy coś w ustawieniach karty?
była mowa o czymś w ten deseń, nie znam się zbyt dobrze, to to co mi się kojarzy
O HUJU ZŁOTY XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
mam kilka pytań:
1. czy kupiłeś ten komputer w supermarkecie?
2. sam sobie wmówiłeś że ta karta jest w jakikolwiek sposób wolna czy ktoś ci pomógł?
3. grasz na tym w jakiekolwiek gry poza lolem które zostały wypuszczone po 2004 roku?
niemożliwym jest mieć na laptopie over 60 fps w tym momencie
ekran nie jest w stanie zapewnić Ci takiego taktowania, więc musisz mieć jakiś błąd
nie masz go ustawionego na power-saving mode albo po prostu odpiętego od ładowarki, gdzie karta zewnętrzna jest wtedy wyłączona i jedziesz na integrze?
synchro wyłączoną mam, może powinienem włączyć? nie wiem sam. :/
1. nie
2. na chuj ta ironia, nie znam sie na kompach, nie mialem kasy na lepszego a nie mialem akutalnie zadnego
3. tak
@up
sprawdzam zawsze praktycznie, mam ustawienia zeby lola zawsze na gforce, podpięty do ładowarki i na trybie wydajnościowym czy coś. Kurde, latwiej by mi bylo gdybym był przy tym kompie ;d
nie wymagam niewiadomo czego, po prostu dziwie sie ze mi tak skaczą fpsy, miedzy 10 a 150. Nie wiem czy to normalne dlatego pytam
chyba chodziło mu o to że niema laptopów które by miały odświerzanie powyrzej 60hz więc nie ważne czy masz 60fps czy 400, i tak bedzie wyglądać tak samo
czyli jak koledzy, nie mam co liczyc na stałą liczbę np 50 fpsów tylko tak już na wieki wieków będzie mi skakać? jak ktoś ma jakiś pro tip to wymienię za green baga.
cieszy mnie fakt, że mam wymówke na niskie elo, wooden pc ;d
ustaw w sterach nvidii wszystko na wydajnosc + wszystkie na minimum w grze, jak nie to przeinstaluj sterowniki. Posprawdzaj wszystko ta karta jest na poziomie geforce 8800 gt który bez problemu ciągnie lola a specjalisci tutaj tylko pierdola glupoty ;]
ps. na lapku można mieć więcej niż 60 fps, to że matryca ich nie wyświetli nie znaczy że ich nie ma - proces odświeża się więcej razy na sekundę i gra jest mimo wszystko płynniejsza, ale wy słuchajcie dalej teorii że ludzkie oko potrzebuje tylko 24fps i więcej nie trzeba xDDDDDDDDDDDDDDDDD