Witam, mam problem z wifi w lapie, sterowniki zainstalowane a nie znajduje mi sieci. Co to moze byc? o co cho?
Wersja do druku
Witam, mam problem z wifi w lapie, sterowniki zainstalowane a nie znajduje mi sieci. Co to moze byc? o co cho?
pomóżcie rozwiązać mi problem to ktoś dostanie premium na torgu. jutro przywiozą mi router od neta z plusa i jak mi wifi nie działa to dalej będę musiał siedzieć na szerokopasmowce co mi chodzi jak krew z nosa..
Jak długo występuje problem? Występował kiedyś w przeszłości? Wystąpił po jakiejś konkretnej akcji? Jaki system? Próbowałeś reinstalacji sterowników od samego wifi jak i wszystkich, dostarczanych przez producenta?
Lista do gdybania czego to wina jest długa. Od hardware - uszkodzenia modułu, po software - sterowniki, konkretne ustawienia itd. Równie dobrze sieć może działać w standardzie, którego laptop nie obsługuje albo być tak szyfrowana(wtedy jest czasami pomijana przy skanowaniu przez jednostkę, jednak nie pamiętam jak to jest w L750).
nie, dopiero po formacie tak mam ze nie mogę się podłączyć na wifi a stoi router w domu. nie widze nawet nigdzie sieci..
PREMKA CZEKA
Pod ktorąś z kombinacji FN+F1/F2 itp nie masz moze wylacznika sieci?
mam, nie wiem dlaczego ale nie działa nawet z przyciskiem FN
To pewnie brakuje sterowników do function keys. A jak ich brakuje to brakuje pewnie sterow do chipsetu itp. Zainstaluj wszystkie dostepne sterowniki poza tymi ktorych na pewno nie chcesz typu bluetooth jak ma lub RAID.