Witam. Szukam w miare wydajnego laptopa do programowania oraz tworzenia grafiki. Cena to okolo 2-2,5tyś zł. Niestety więcej na chwilę obecną nie jestem w stanie poświęcić. Czy moge znalezc taki zestaw w tej cenie/ Czy lepiej składać kompa?
Witam. Szukam w miare wydajnego laptopa do programowania oraz tworzenia grafiki. Cena to okolo 2-2,5tyś zł. Niestety więcej na chwilę obecną nie jestem w stanie poświęcić. Czy moge znalezc taki zestaw w tej cenie/ Czy lepiej składać kompa?
Zawsze lepiej składać kompa(bo zawsze uzyskasz większą wydajność za niższą cenę), ale w tym pułapie cenowym też znajdziejsz coś dla siebie.
Jaki rozmiar i typ matrycy? Z systemem, bez? Jakiejś firmy unikasz/wolisz jakąś?
ciężko dostać laptopa bez dołożonej grafiki, dużo lepiej składać kompa (ale jak już chcemy dobry ekran to te 2.5k na monitor można wyrzucić...)
NA PEWNO: ssd przynajmniej 128gb z szybkim zapisem, najlepiej nie gorszy niż mx100 256gb, 4-8gb ram (albo i więcej, 4 to absolutne minimum), cep w laptopie to QM jakiś, jak będziesz musiał ciąć to M (nie core m bo to są y i u :p), żadne u czy y
jak dobrze pójdzie to 1080p wpadnie, jakość będzie jaka będzie...
Panowie, no więc niech będzie to stacjonarny. Jeśli do 2-2,5 tyś dałbym radę zrobić coś dobrego? Już nawet żeby i do gier był ok?
Ja kupuje będę kupował coś takiego
Zestaw z wydajnym 4 rdzeniowym procesorem, przyzwoitą płytą główną, która umożliwi Ci podłączenie złącza USB 3.0 z przedniego panelu. 4 GB pamięci operacyjnej RAM na początek wystarczy, w najbliższym czasie warto dokupić kolejną kostkę pamięci, szczególnie myśląć o nowych grach Dysk twardy o pojemności 1 TB na dane. Zasilacz wystarczy z zapasem do tego zestawu. Wydajna karta graficzna z przeciętnym systemem chłodzenia.Kod:Intel I5 4460
AsRock H81M
GoodRAM 4 GB 1600 MHz CL9
Seagate 1 TB 7200 RPM SATA 600
SPC M23 PureBlack
Corsair VS 450W
Sapphire R9 270
Komputer dobierany pod gta v multi które wyjdzie w marcu :D
Zawsze możesz zostawić w wiadomości żeby nie składali :P
Powiem tyle że lepiej jednak zostawić to fachowcom, ile razy jak robiłem na serwisie było "panie to mi tu nie działa, zepsute jest co wy sprzedajecie" a się okazuje że front panel źle podpięty i usb nie działa ani wyjścia na dźwięk xD albo gościu win xp na AHCI stawia i się dziwi że mu bsod'y wali