Czy ktoś zna wydawnictwo, w którym można wydać książkę za własne pieniądze? Znalazłam dwa, ale jedno chce ogromnych pieniędzy, a drugie robi słabe projekty okładki.
Wersja do druku
Czy ktoś zna wydawnictwo, w którym można wydać książkę za własne pieniądze? Znalazłam dwa, ale jedno chce ogromnych pieniędzy, a drugie robi słabe projekty okładki.
Po co Ci wydawnictwo?
Eboooka też można wydać, jak się zacznie sprzedawać to wtedy wskoczyć na druk...
W każdym razie.. poproś o okładkę torgowych grafików.
Będzie na niej torgowa wyverna? ;p
Interesuję się wszystkimi pozycjami, które napisałeś, ale znam lenistwo ludzi. Dlatego najbardziej interesuje mnie sam wydruk i dystrybucja...
Przy płatnych wydawnictwach raczej nie ma co oczekiwać dystrybucji, czytałam wiele o płatnych wydawnictwach i poza drukowaniem byle czego nie zajmują się należycie niczym więcej.
No tylko jeśli wydajesz sam to licz się z tym że Twoją książkę przeczyta 15 osób z tego 8 z rodziny. Self publishing nie istnieje jeśli nie masz zasięgu, którym możesz go zbudować (nazwiska, bloga, kanału na yt).
Może by tak najpierw pare pozycji w formie e booka udostepnić za darmo?
Ale po co?
Przecież taką książkę przeczyta kilkanaście/kilkadziesiąt osób i jeśli nie będzie wybitna to efekt będzie dokładnie taki jakby nie przeczytał jej nikt.
osobiście, przeczytałbym, pytanie, jaki typ książki? można jakieś demo (np jeden pierwszy rozdział?)
A ja myślałem, że dobry materiał zanosi się do wydawnictwa, które ocenia czy warto to wydać, jeśli stwierdzą, że warto to autor siedzi i czeka na spotkania autorskie a wydawnictwo w tym czasie zajmuje się drukiem, reklamą, dystrybucją tak by zarobić jak najwięcej i odpalić procent autorowi...