Witam, to będzie mój dziennik, w którym będę umieszczał swoje postępy w przygotowaniach do matury 2015.
Piszę matematykę (R) i fizykę (R) według starej podstawy programowej, celuję w wynik 85%+ z obu egzaminów maturalnych.
Naukę zaczynam całkowicie od 0, z lo nic nie pamiętam. Nie potrafię obliczyć nawet delty, a z Fizyką tak naprawdę nigdy nie miałem do czynienia.
Przygotowałem sobie plan według, którego mam zamiar działać, przedstawia się on tak:
Matematyka
8.01 - 6.02 - Matura z matematyki 2010 - ... Poziom podstawowy i rozszerzony, część 1. Autor: Andrzej Kiełbasa (pn-pt)
15.02 - 15.03 - Matura z matematyki 2012 2013 2014 Część 2 poziom podstawowy i rozszerzony. Autor: Andrzej Kiełbasa (pn-pt)
8.01 - 15.03 - Matura z matematyki od roku 2010, wyd. podkowa. (sb - nd)
16.03 - 10.04 - Testy maturalne (czerwony aksjomat) (pn-pt)
16.03 - 10.04 - zadania.info + analiza informatora maturalnego (sb-nd)
11.04 - 30.04 - Matury z lat poprzednich
Fizyka
8.01 - 14.02 - zbiór prostych zadań z fizyki, Krzysztofa Chyli + Maturalnie, że zdasz
15.02 - 30.03 - Mendel & Mendel + informator (doświadczonka opracować itp)
Kwiecień - Zbiór zadań z fizyki tom 1-2 / Jędrzejewski Jędrzej, Kruczek Witold, Kujawski Adam + matury z lat poprzednich.
Generalnie wychodzi 10h dziennie na oba przedmioty, 1 dzień teorii, 2 dzień napieprzanie zadań, gdzie teoria z matmy to głównie oglądanie filmików matemaksa i rozwiązywanie zadań na jego stronie, a z fizyki 3 części zamkoru + sam nie wiem jeszcze co. Chcę robić 1 dział w 2 dni w obu przypadkach.
Miałem zamiar zacząć naukę już w październiku, ale mi się bardzo nie chciało, czas przeleciał i zostały 4 miesiące.
Prawdopodobnie od marca zacznę uczęszczać na korepetycje z fizyki, 2/4h tygodniowo, zależy od ceny, u egzaminatora z oke, głównie pod kątem zadań, bo zjawiska i teorie chcę do tego czasu już opanować.
Raport będę zdawał co niedzielę, zaczynam jutro 9.00 !
Pozdro