-
Brak obrazu przez hdmi
Witam.
Mam problem z lapkiem msi ex625. Do wczoraj podłączałem go przez hdmi do tv lg lb731. Na chwilę obecną laptop widzi w ustawieniach tv, ale nie wyświetla obrazu. Sprawdzałem już inne wejścia/kable, wgrałem nowe stery od grafiki, przywróciłem tv do ustawień fabrycznych, bawiłem się rozdzielczością i odświeżaniem, ale nic to nie dało. Macie jeszcze jakieś pomysły oprócz sprawdzenia go pod innym laptopem?
-
Moze sprobuj FN + klawisz z ikonka monitora
-
-
Zapomniałem dodać, próbowałem już i nadal nic.
-
Sprobuj lapka do innego TV podlaczyc itp.
Mozliwe, ze np. wejscie hdmi w tv sie obluzowalo albo cos
-
Prędzej stawiałbym na uszkodzone wejście w laptopie, podłączyłem właśnie pod wszystkie hdmi w tv konsolę i dekoder, no i działają. Dziwi mnie tylko to, że laptop wykrywa tv. Wydaje mi się też, że może być to wina padającej grafiki.
-
tez mam msi, ale bodajze gx70 czy cos takiego. Przez kabel hdmi dalo rade do tv wszystko podpiac, konsole, inne lapki itp. Natomiast z moim lapkiem byl mega problem, bo zawsze musielismy sporo tam przestawiac, cos klikac na klawiaturze, w ustawieniach lapka i tv grzebac i zawsze po 5-10min prob sie to jakos wlaczalo, ale szczerze mowiac to nigdy nie ogarnalem co to wlaczało bo zawsze bylem juz lekko wstawiony albo ktos inny sie przy tym bawil;d
-
Ok, problem rozwiązany. Winna okazała się grafika, wystarczyło ją wyciągnąć, przedmuchać i złożyć wszystko do kupy.