-
Astra dziwna sprawa
Właśnie odkryłem z kumplem dziwną rzecz w astrze I. Podczas jazdy na wyświetlaczu nad radiem, naciskając dwa przyciski od godziny, pojawiły się jakieś dziwne parametry (F 12 i F 95), a potem prędkość. Co dziwne nie była to prędkość, jaką wskazywał licznik, tylko prędkość dokładnie ta sama, jaką wskazywał GPS. Jakiś spec może się wypowiedzieć?
@Royal Malereusea
-
Nie pamiętam już, ja u siebie mam inny komputer niż wasz. Jak miałem kiedyś 1.4 to po wciśnięciu tych dwóch przycisków pojawiła mi się tylko prędkość do 50km/h, a że inna to już kwestia okłamywania licznika. Może jest na lince, a komputer podaje dane z ABS'u. To są moje przypuszczenia tylko.
Wygoglowałem, że F12 to komunikat przejścia w stan serwisowy a F95 to błąd spowodowany tym, że nie macie fabrycznego radia.
Spec XD
-
Z tego co wiem chociaz ekspertem nie jestem to liczniki samochodowe powinny przeklamywac o pare-parenascie % predkosc w gore. Chodzi o to,zeby kierowcy jezdzili wolniej myslac ze jada szybciej, wiec jezeli jest to rzeczywiscie tryb serwisowy to moze ma opcje pokazywania rzeczywistej predkosci?
-
To jest wersja 1.4, 8V. Rocznik bodajże '96. Najbardziej mnie dziwi podawanie rzeczywistej prędkości, skoro licznik przekłamuje.