siemanko
Przymierzam się do kupna Konsoli Nowej Generacji. Idą święta to trzeba sobie zrobić prezent. I tu moje pytanie co lepiej wybrać Xboxa One czy Ps4? Na tą chwilę posiadam ps3
Wersja do druku
siemanko
Przymierzam się do kupna Konsoli Nowej Generacji. Idą święta to trzeba sobie zrobić prezent. I tu moje pytanie co lepiej wybrać Xboxa One czy Ps4? Na tą chwilę posiadam ps3
Majac ps3 na twoim miejscu brałbym ps4. Kupujesz plusa i dostajesz co miesiac gry na obie konsole. No i wg. mnie sony ma lepsze exclusivy ale to tylko moje zdanie.
Zdecydowanie PS4 + PSPlus.
Nie ma to większego znaczenia, ale w konsolach na plus:
Xbox One- genialne pady, Kinect i większa "multimedialność"
PS4- cena, niektóre exclusivy i polityka prokonsumencka (zbyt długo by tłumaczyć).
Ogólnie nieznacznie lepsze bebechy ma PS4, ale nie sugerowałbym się tym za bardzo, bo różnica jest imho minimalna i raczej niezauważalna.
Jeśli chcesz pograć w coś japońskiego, to celuj w PS4.
Jeśli chcesz wygodnie pograć w mainstreamowe produkcje, to wybieraj xbox one, bo pady są po prostu super (a te w PS4 są moim zdaniem wykonane ze strasznie tandetnego plastiku, niewygodne i nawet gorsze od tych z PS3).
po tym co piszesz to nie jesteś ogarniętym graczem, więc weź sobie ps4
Szperałem trochę allegro i za nie całe 2k mam xboxa + 4 gry + pad ;] a w tej samej cenie ps4 i grę
nigdy nie grałem na xboxie i właśnie obawiam się kupna...
W takim razie powiedz mi, o Wyrocznio, czym Ty kierujesz się przy wyborze konsoli poza elementami, które już wymieniłem?
Moim zdaniem jeśli wybierasz sprzęt, który ma ci służyć do przyjemnego spędzenia czasu, każdy element jest ważny. A mając wybór pomiędzy jednym, a drugim, wybieram ten z Xboxa. Dlatego go kupiłem i jestem z niego bardzo zadowolony. Kumpel ma PS4 i tego pada po prostu nie czuję. A mając porównanie do poprzedniej generacji, z których mam i Xboxa i PS stwierdzam, że xbox zrobił postęp, a PS4 się cofnęło (ofc w kwestii padów). Kropka, temat padów zamknięty.
Ciekaw jestem, jak odpowiesz na moje pytanie :)
Wg tego elementu który ja też wymieniłem czyli exclusivy. Po co mi konsola z jak twierdzisz dużo lepszym padem skoro gry wogóle nie beda mi podchodzić. Pad to sprawa drugorzędna wystarczy kilka dni i się nie będzie myśleć o tym czy wygodny czy nie.
btw
To raczej xbox spuszcza z ceny swoją konsolę bo sprzedaż słabaCytuj:
PS4- cena
I cały czas X kosztuje więcej, niż PS. O exclusivach też pisałem. Jedna i druga konsola ma swoje. Po prostu będzie się musiał zdecydować, które exclusivy mu leżą.
Ale jest jeszcze jedna rzecz o której co prawda wspomniałem, ale można ją rozwinąć:
Wymienianie się grami. Polityka Microsoftu właściwie tego nie dopuszcza, a Sony nie ma z tym problemu.