Kto fan oprócz mnie?
Szkoda, że tylko 2 sezony mają być :( Klaus i Elijah mistrzowski duet
@dół
na filmwebie patrzyłam ile jest
chyba ze to zaden wyznacznik, to cofam to :D ale w paru innych serialach to sie zgadza
Wersja do druku
Kto fan oprócz mnie?
Szkoda, że tylko 2 sezony mają być :( Klaus i Elijah mistrzowski duet
@dół
na filmwebie patrzyłam ile jest
chyba ze to zaden wyznacznik, to cofam to :D ale w paru innych serialach to sie zgadza
czemu tylko 2 sezony, skąd info ? ;\
Nie ma żadnej informacji na ten temat, ale na 99% będą kolejne. Po prostu nie ma sensu zapowiadać kolejnego sezonu na początku aktualnego ;) Filmweb to żadne źródło, po prostu są 2 sezony, więc tyle mają na stronie.
Co do serialu, to nadal daje radę i jest ciekawy, ciekawe kiedy będzie tak samo nudny i przewidywalny jak TVD aktualnie. Aczkolwiek cały poziom serialu zdecydowanie trzymają Klaus, Elijah i Marcel, reszta na czele z Daviną, Rebeką wcześniej czy Hayley to irytujące dodatki zapychające sceny.
w 2 sezonie Hayley daje radę, ale w 1 czekałem tylko aż coś ją zajebie bo irytowała strasznie
Jedynym minusem tego 2giego sezonu jest imo to że wszyscy próbują klausa zabić, imo jak na początek rodzice by starczyli, albo skończyć wątek z Daviną a potem się brać za rodziców.
No ale słyszałem że to mieszanie wątków jest typowe dla TVD, i podobnie nagrywany jest ten serial, tamtego nie oglądałem ;d
nudny troche ostatni odcinek, retrospekcje nie dla mnie, ale bedzie sie chyba dzialo teraz ;d
Elijah to mój faworyt właśnie ostatnio sie zastnawiałem czemu nie ma tematu o the orginals
Super serial jak cała ich seria! :)
Wracając do tego co mówiłem wcześniej, nie wkurwia was ta ilość wątków poruszanych na raz?
Wrócili rodzice chcą zabijać dzieciaki, jednocześnie rodzice chcą zabijać siebie,dzieciaki chcą zabić rodziców, wraca prawdziwy ojciec klausa,tu nowe wampiry tu nowe wilkołaki, mam wrażenie że niedługo jeszcze rebekah i córka klausa się w to wplączą xd
Rebekah była świetna w TVD - miała wiele wcieleń, zarówno kochająca siostra szukająca rodziny, jak i porządna sucz. Tutaj była słaba.
Oczywiście to moje zdanie :P
Cytuj:
sejdan napisał
Bo wszystkie posty o Originals były zawarte w temacie o TVD :P
Trochę jest to irytujące, ale w TO trzyma się to jakoś jeszcze kupy i nie wygląda jak Moda na sukces, jak to jest w przypadku TVD.
Dodam tylko, że zaraz pojawi się siostrzyczka Esther zapewne i będzie kolejna rozpierducha ;] Mogliby sobie tylko darować te retrospekcje albo dawać je w mneijszych ilościach, bo ostatnio już je przewijam.
Co do Rebeki mam takie samo zdanie jak Ty mimo że nie oglądałem TVD ( moja oglądała i mówiła mi mniej więcej czym się różni jej postać tu i tam ) i mimo że aktorka ładna to postać nudna, a co do tej Esther, właśnie o niej zapomniałem pisząc poprzedni post, bo przez to właśnie mi się już tak przepełnia ta ilość wątków, mam tylko nadzieję że nie skończy się mega sojuszem klaus-rodzice a potem się znowu będą zabijać nawzajem, bo to będzie słabe
Ale co by nie było, Rebekę i Hayley to by grzmocił ;>
Oglądanie The Originals bez oglądnięcia wcześniej TVD jest bez sensu.
I jakby nie było I, II & III sezon TVD >>>>>>>>>>>>>>> The Originals, więc skoro podoba ci się TO to tym bardziej powinieneś oglądnąć TVD.
Moim zdaniem TO jest mimo wszystko przereklamowane, zbiera dużo pochwał, ale i tak moim zdaniem dużo im brakuje do pierwszych sezonów TVD (zwłaszcza 2 i 3).
TVD cały cza trzymało w napięciu, było wiele ciekawych wątków i nigdy nie wiadomo co się wydarzy, jak ich losy się potoczą, jak wybrną z sytuacji i kto umrze a kto przeżyje.
TO jest moim zdaniem trochę zbyt przewidywalne, ciągle te same potyczki i ciągle te same niekończące się dialogi. I tak naprawdę ciągle jest jeden, ten sam wątek. I zawsze wychodzą z opałów tak samo: ktoś łapie Elijah: przychodzi Klaus i wyrywa im serca. Ktoś złapie Klausa: przychodzi Elijah i wyrywa im serca. Ew ktoś inny, ale tak jest w kółko.
Scenariusz TVD był bardziej pomysłowy.
Noi wkurza mnie notoryczne przywracanie do życia zmarłych już postaci. W TVD też to miało miejsce, ale dopiero od 4 sezonu.
Po pierwsze obejrzeć, po drugie co czytam Twoje posty to zawsze mam wrażenie że nie rozumiesz że każdy może mieć swój gust i to co Ty uważasz nie jest jedynym dobrym wyborem, i wreszcie po trzecie jeżeli TVD jest takie mega zajebiste a TO takie strasznie chujowe to oglądaj tylko ten pierwszy serial, nie będziesz tracił czasu i pisał głupich postów ;-)
I wg mnie sugerowanie ze spin off czegokolwiek nie może być dobry bez znajomości ' produktu nadrzędnego' pokazuje po prostu ograniczony sposób myślenia
@down
Chyba jednak mam rację, skoro tak bardzo musiałeś się wybielić ;P