-
Telefon do 400zł
Szukam telefonu do 400zł. Myślałem nad trzema opcjami:
1. Kupić nowy telefon z dobrymi jak na tą cenę bebechami jakiejś mniej znanej marki np Pentagram czy tam inne ZTE albo Lenovo.
2. Kupić nowy telefon z gorszymi bebechami ale za to znanej marki (jakiś samsung, nokia czy tam sony)
3. Poszukać za tą cenę jakiś fajny, używany sprzęt.
Skłaniałbym się bardziej ku opcji nr 1 albo 2 bo kupując używkę nigdy nie wiadomo na co trafimy.
Co polecacie? Telefon głównie do codziennego użytku, internetu, muzyki. Fajnie byłoby też zemulować jakąś gierkę z pegazusa albo gameboya.
Myślałem nad Pentagramem combo 4core (fajna opcja z dwoma bateriami i dual sim) albo Nokią Lumia 520.
-
Pierwszą opcję odradzam z doświadczenia. Brat kupił kiedyś jakiegoś noname'a z zajebistymi podzespołami, ale co z tego, skoro wszystko muliło, a o poprawnym działaniu GPS nie było mowy. Po dwóch tygodniach nie wytrzymał, sprzedał i dołożył kilka stów to czegoś porządnego. To samo miałem, kiedy dostałem na kilka tygodni, również jakiegoś noname'a.
-
Jeśli chcesz emulować NESa, gameboya albo nawet PSX to android FTW. Ja na mojej starej xperii Arc odpalałem dużo gier z PSX'a. Gdyby miał to być telefon używany to celował bym w jakiegoś porządnego 2 rdzeniowca jak HTC One s, Galaxy S2, Galaxy Nexus. Gdybyś mógł trochę grosza dołożyć to Motorola Moto G i jazda ;)
-
dołóż ze stówkę i kup nowego asusa zenfone 5 z aliego... nie znam się zbyt mocno ale w tej cenie chyba nie istnieje lepszy sprzęt znanej marki
-
za 500zł to się raczej nie można go dostać.
-
Stwierdziłem że używanego jednak nie będę brał a za tą cenę raczej żadnej ciekawej nówki z Androidem nie znajdę. Zdecydowałem się więc na Nokie Lumia 520 lub 530. Miał ktoś styczność z tymi telefonami? Z tego co czytałem to lepiej wziąć 520 mimo że jest starsza i ma gorszy procesor bo 530 jest kiepsko wykonana.
Jak wygląda sprawa z pirackimi i darmowymi appkami na Windows Phone? I czy faktycznie jest na niego tak mało aplikacji w porównaniu do Androida?
-
Ja mam lumie 720,
w nokiach masz do pobrania darmowe appki - wszystko jak w android market (moze troche mniej tego, ale tak duzo)
nie zacina sie w ogole, przejrzysty, ładny, niezawodny. Dosyc ciezko z konfiguracja, ciezko cos znalesc itd. czasem wkurwia brak mozliwosci i prostoty adroida.
-
Moim zdaniem jeśli chcesz nówkę z polskiej dystrybucji to warto dołożyć stówkę do Zenfone 4. Wszystko taniej to będzie poprzednia dekada, z 512 ramu albo inne syfy.
-
mam nokie lumie 520, używam do internetu, smsów, rozmów, muzyki, nie miałem z tym telefonem nawet najmniejszego problemu. wszystko działa szybko, nie zacina się nic
-
Op3n Dott z Tesco za 399zł jest ciekawą propozycją jak dla mnie
https://i.imgur.com/EXgsGLi.png