Cześć, chcę sobie kupić klawiature mechaniczną do 200zł i tu rodzi się pytanie, jaką?
czy Zalman ZM-K500 będzie spoko, czy są jakieś inne opcje?
Wersja do druku
Cześć, chcę sobie kupić klawiature mechaniczną do 200zł i tu rodzi się pytanie, jaką?
czy Zalman ZM-K500 będzie spoko, czy są jakieś inne opcje?
hej, jak miło widzieć kogoś, kto chce sobie coś ogarniętego kupić :D
moim zdaniem nie opłaca się brać tego zalmana, przede wszystkim ze względu na switche - na twoim miejscu szukałbym czegoś z cherry mx
i... do 200 złotych znajdziesz co najwyżej używkę
ja mam jedną z tańszych klawiatur dostępnych na naszym rynku - qpada mk-50 i sobie chwalę. wykonana jest dobrze, ale pewnie nie tak jak jeszcze droższe klawiatury (qpad kosztuje 280 złotych)
dużo ludzi poleca cm storm quickfire XT, ale to wydatek rzędu 320 zł. jest jeszcze steelseries 6gv2, 300 złotych.
ale najważniejsze jest do czego ma ta klawiatura służyć - będziesz więcej pisać, czy grać?
jakby udalo ci sie dolozyc 100 jednak to http://www.salurion.pl/product/22542...ment_2014.html
do 200 zl ciezko chyba jakas dobra mechaniczna dorwac ale mozesz szukac
Kazdy kto kiedykolwiek uzywal tego zalmana narzeka strasznie, ze niewygdone, ze awaryjne ;d
Jezeli chcesz porzadnego mechanika to musisz szykowac conajmniej 350 zl.
Od siebie moge polecic Noppo choc mini, mega wygodna !
przede wszystkim niech gościu powie jaka to ma być klawiatura (z numpadem czy bez), co będzie na niej robił najczęściej i ile może dołożyć do swojej kwoty maksymalnej :D
a razer jest przereklamowany
co to jest klawiatura mechaniczna ? czym to sie różni od normalnej ?
eh, było to już miliardy razy tłumaczone
http://www.test-gear.pl/dobor-klawiatury/
"Mechaniczna klawiatura – są to klawiatury o znacznie wyższej jakości niż jakakolwiek klawiatura membranowa. Każdy przycisk posiada swój własny, niezależny mechaniczny przełącznik, powodujący rejestrację naciśnięcia."
http://pclab.pl/art49997-2.html
czemu tak uważasz? mam tą klawiaturę i jestem z niej bardzo zadowolony. wcześniej używałem steelseries 7g i nie czuję dużej różnicy.
za każdą klawiaturę mechaniczną trzeba trochę więcej zapłacić, ale tutaj akurat nie bulisz za markę, ale za jakość.
ja posiadam razer blackwidow 2014 i rowniez sie bardzo dobrze sprawuje ;d
Razer jest produkowany na chujowych przelacznikach, lubie te firme za stare deathaddery, ale na dzien dzisiejszy nie kupilbym od nich niczego.
Jak ktos ma 500~zl na takie swiecace hydranty, to juz lepiej kupic cos od wasd keyboards i zaprojektowac po swojemu
cała marka razer, nie tylko klawiatury jest przereklamowana, dosłownie ;d wzorują się na ultra gejmingową markę, ich produkty są drogie, a np. poprzednia wersja klawiatury blackwidow była z niebieskimi cherry mx. wersja 2014 z zielonymi to samo - a jak wiadomo klawiatury z 'dodatkowym klikiem' nie są tak dobre do grania jak czerwone czy czarne przełączniki. albo mają w swojej ofercie laserowe myszki.
poza tym znajomym psują się różne elementy w sprzętach razera, a w necie też można znaleźć sporo komentarzy ludzi, którym się coś psuje
#up
marzenie mieć klawiaturę z wasdkeyboards ;d, niestety poza $150 za samą klawiaturę trzeba doliczyć $70 za przesyłkę do nas, i zapewne dodatkowe cło i wat
cześć, sorry ze tak dlugo, ale kompletnie zapomnialem o temacie )-:
otoz z numpadem czy bez wszystko jedno.
klawiatury glownie bym uzywal do grania, ale jednak pisze strony jakies, troche c++ i javy, wiec fajnie jak by byl wygodny w pisaniu
udalo mi sie zainwestowac troche wiecej pieniedzy wiec mam do dyspozycji 350zł
nie wiem czy juz zamowiles ale jesli nie to absolutnie nie zamawiaj zalmana
mam ta klawiature
po mniej wiecej 3-4 miesiacach przestal w polowie przypadkow dzialac klawisz M, potem posypal sie shift i spacja i teraz jest w takim stanie ze czesciej nie dziala niz dziala
jedyna opcja naprawy to przylutowanie klawiszy pojedynczych, problem pojawia sie wtedy gdy tej klawiatury sie nie da rozkrecic bez rozpierdalania jej o sciane
takze odradzam zakup
aktualnie lezy u mnie w szafce ten zalman, 99% klawiszy dziala, 1% nie dziala. Uzywam przez to zwyklej membranowej za 20zł bo nie mialem okazji kupic jakiejs blackwidow czy corsaira