-
i7 i spadki FPS
Siema, mam pewien problem...
Otóż kupiłem nowego laptopa, w którym mam
i7 4700MQ 2,4GHz
SSD na którym zainstalowałem LOLa
8GB ramu
AMD Radeona R7 M265 2GB
i po włączeniu max detali w kochanym League of Legends (które ustawiłem na graficznej AMD (nie zintegrowanej intela) na "wysoka wydajność") mam spadki FPSów...
wszystkie sterowniki itp poinstalowane, wszystko działa jak powinno poza LOLem...
Spadki są z 60 do ok 45-50 FPS więc niby niewiele. Jednak nadal, na słabszym komputerze grałem bez problemów, tak więc co moze być tu przyczyną?
-
Pokaż ustawienia graficzne w grze.
-
próbowałeś włączyć/wyłączyć synchronizacje pionową/antyaliasing?
-
http://i57.tinypic.com/20aber5.png
http://i60.tinypic.com/kcgsol.png
o to Ci chodziło?
up#
tak, próbowałem, bez zmian, jedynie przy braku synchronizacji pionowej jest czasami więcej niż 60 FPS
-
wylacz synchronizacje pionowa i zobacz wszystko na high a nie very high
cienie w ogole wylacz
-
wyłącz cienie i synchronizację. odpal grę poprzez rmb -> uruchom z procesorem graficznym -> wybierz dedyka.
-
W AMD nie mam opcji by odpalić z dedykowanej jak w nVidii, jedynie takie coś jak wysłałem.
Na high niby jest ok, jednak problem w tym że na takim komputerze LOL powinien mi działać bez zarzutu na Very High... na i5 3gen i GF 640M bez SSD grałem na full i było ok, tak więc co do cholery jest teraz nie tak?
down#
poprzedni komp to tez byl laptop
-
-
laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop laptop
ile masz teraz fpsów?
jesteś pewny, że nie masz jakichś niepotrzebnych procesów w tle które mocno coś ciągną?
Mimo wszystko jeśli nie znajdziesz odpowiedzi, polecam ci zmniejszyć do medium, bo to nie ma dużej różnicy, w oczy nie szczypie tak jak very low(zwłaszcza, że nadchodzi visual upgrade) a więcej fpsów zawsze spoko
i5 3570k 3.4ghz 8gb ramu amd radeon r7 250 2gb ssd samsunga
-
może po prostu się grzeje/producent zanizyl zegary grafiki bo zwalił chłodzenie
-
wy się zatrzymaliście w czasie w 2005 roku? teraz laptop nie odstaje aż tak bardzo od pctów. sam mam laptopa i luzem wyciągam 200+ fpsów a to przy dwóch monitorach i masie procesów w tle. tylko oczywiście jak ktoś porównuje pcta za 2k do laptopa za 2k to nie ma się co dziwić. laptop trochę więcej kosztuje, ale uwaga, mamy w pakiecie monitor i klawiaturę (z reguły dobrej jakości).
@op
jaki masz system?
-
nie sprawdzalem co prawda temperatur jeszcze ale laptop nie jest goracy ani nic, poza tym wszyskto inne dziala bez zarzutu
(gdy kolegi asus się grzał to obok wydechu można było sobie ręce w zimę ogrzać albo zrobić na laptopie tosty...)
procesow żadnych poza TSem nie mam, komputer ma 2 dni i 0 syfu, sam instalowalem wszystko od windowsa po sterowniki więc nie ma żadnego oprogramowania od producenta które mogłoby coś pieprzyć
system windows 7 x64
gram obecnie na high detalach i jest ok... jednak nadal nie rozumiem jakim cudem na takim sprzęcie nie moge odpalić LOLa na max detalach...
-
Masz słabą karte graficzną. Zmniejsz detale/wyłącz cienie.