-
Artefakty graficzne
Siema!
Nagle przy którejś gierce wyskoczyły mi radośnie artefakty i to na tony. Tzn. przy samym graniu nic się nie działo, tylko gdy wchodziłem do sklepu/otwierałem czat/opis śmierci/opis postaci czy takie tam. Zainstalowałem na nowo sterowniki do GPU i nic to nie dało. Zainstalowałem na nowo LoL'a i artefakty dalej są ale tak z 60% mniej. Antyvirus nic nie wykrył. Any ideas?
Jeśli chodzi o urządzenia graficzne to mam takie zabawki:
AMD M880G with ATI Mobility Radeon HD 4250
ATI Mobility Radeon HD 5470
Aha i problem pojawia się chyba tylko w LoLu jeszcze sprawdzę na 100%
-
Ściągnij TO, włącz LoLa i gdy zaczną pojawiać się artefakty sprawdź temperaturę karty graficznej. Upewnij się też czy artefakty nie pojawiają się nigdzie indziej.
-
z linku w sygnie sprawdź furmarkiem + hwmonitorem lub coretemp co tam słychać u twojej grafiki, jak się pojawią to od razu krzycz do jakiegoś globala o przeniesienie do sio i będziemy ci tam radzić, żebyś przeczyścił kompa i zmienił pastę xD
-
hmm. np w Stalkerze Lost Alpha, który znacznie bardziej wykorzystuje zasoby artefaktów nie ma (tzn. są ale nie w tym sensie :P ). Sprawdzę jak to wygląda na chwilę obecną w LoLu.
@Edit
Są dalej. Dziwne rzeczy się dziejo. Aha i poza tym jak próbuję zminimalizować grę to robi się czarny ekran (tzn nie do końca czarny - czarny ale nie tak czarny jakby był wygaszony, po prostu świeci się na czarno) i zwiesza kompa na ament. Sprawdzę jeszcze jeden myk, a później się pobawię w to mierzenie temperatury choć nie wiem, czy to rzeczywiście to skoro to tylko LoL (wgl. gdzieś przeczytałem, że już kiedyś był taki problem, bo LoL czasem nie chce współpracować ze sterownikami Radka, no ale to nagle z tym samym przestało :P) Aha i znowu są tony tego
-
Ja artefakty miałem na lapku tylko w lolu a innych grach nie, mimo wszystko winą było grzanie się. Możliwe że lol poprostu wykorzystuje inne elementy grafiki/procka. Najlepiej jak byś przeczyścił kompa
-
1 załącznik(ów)
Nie wiem jak używać tego furmarka, ale tu proszę bardzo temperaturki z hwmonitora
Załącznik 322241
Chyba nie jest na tyle tragicznie, co? @zakius ;
Taa pół dnia się pocieszyłem, po czym zainstalowałem jeden program i znowu liptą
-
aaa ten tego... odświeżam
-
Grafika pada, raz bedzie działać, raz nie
-
Wymień kartę graficzną ew. wyczyść komputer jakoś. Ja bym oddał komputer do serwisu i dowiedział się co jest z nim nie tak.