W innym temacie parę osób wyraziło zainteresowanie wspólną grą w EU4.
Graliśmy już w EU3 i mimo, że kampania nie potrwała za długo, myślę, że grało się ciekawie.
Miałem okazję grać dość długo w obie części i stwierdzam, że czwórka jest łatwiejsza do nauczenia się, przyjemniejsza i ogólnie lepsza.
Wraz z użytkownikiem @GM Gorn ; przetestowaliśmy już tryb multiplayer - przez kilka lat na prędkości 3 nie było żadnych lagów itp.
Nie wiem jak to będzie wyglądać przy większej ilości graczy, ale wydaje mi się, że powinno być dobrze.
Jeśli po wejściu w Multiplayer > Scan Internet wyszukuje wam inne roomy (czasem może nie być żadnych), wasza wersja to 1.7.0, a checksum to f2a1, to znaczy, że wszystko zrobiliście dobrze.
Osoby chętne do gry proszę o pozostawienie posta, resztą spraw organizacyjnych zajmiemy się później.
05-10-2014, 22:12
Fifcio
no, ja gram
06-10-2014, 23:15
Bedlin
ja jestem chetny. jak co to dajcie znac jak bedzie juz wiadomo co i jak ;) @EK from Azura ;
07-10-2014, 20:51
GM Gorn
to poki co jest nas 4.
proponowalbym nie zwlekac zbyt dlugo i zaczac ta kampanie nawet przy malej ilosci osob zanim nam sie odechce :P
07-10-2014, 21:07
Fifcio
ja chceee
a ek się jeszcze interesuje topiciem, który stworzył ;d?
07-10-2014, 21:44
EK from Azura
Dobrze, skoro jest nas tylko czterech, najlepiej niech każdy wyśle mi na PW godziny w których może graćw dane dni.
Ja w najbliższym czasie mam bardzo dużo czasu i z chęcią zacznę nawet jutro.
07-10-2014, 22:03
Bedlin
ja w czwartek - piatek dopiero dostane zasilacz nowy, bo komputer mi sie spalil ;) takze zacznijmy albo od nastepnego tygodnia, albo w weekend
09-10-2014, 00:39
GM Gorn
to daj znac jak bedziesz mial juz ten zasilacz i bedziesz w stanie grac to moze zagramy nawet tego samego dnia. przy 4 osobach planowanie regularnych sesji jest chyba bezcelowe.