-
Jak zdobyć zniżki
Witam. Mam 20 lat i chciałbym już zacząć pracować sobie na zniżki do ubezpieczenia. Aktualnie chyba bym zbankrutował gdybym przepisał swojego 1.9 TDi na siebie, bez zniżek, z dwoma zwyżkami. Jakie macie propozycje, żeby zdobyć jakieś zniżki? Słyszałem o tym, że mogę kupić jakiś motorek, albo skuterek, żeby był tylko zarejestrowany i go opłacać. Chyba, że znacie jakieś sposoby na lewo :) ale skuteczne! coś z doświadczenia? propozycje? :) z góry dzięki
-
Mi przy ubezpieczaniu samochodu polecał kupić sobie zwykłego Komarka tylko takiego zeby mi zarejestrowali ;p mowil ze rocznie to grosze wychodza a zniżki leca :P
-
Nie ma zadnych sposobow 'na lewo' musisz najlepiej jakiegos komarka zarejestrowac razem z osoba spokrewniona ktora ma znizki i wtedy po kilku latach przejdą na ciebie. Do 25 lat i tak bedziesz mial zwyzke 10% do ubezpieczenia
-
Zarejestrować auto jako współwłaściciel z ojcem. Albo przeczekać wiek zwyżkowy.
-
ja za skuter place okolo 8 dych/rok jakby cie ta opcja interesowala. bez nw oczywiscie
-
-
współwłaściciel z kimś kto ma zniżki - po roku przejmujesz jego zniżki. Mam tak w PZU i MTU, nie wiem jak allianz i uniqa
rejestrujesz na siebie przyczepkę/komarka - coś co tanie jest - lecą ci zniżki
-
A przypadkiem teraz nie ma już tak, że zniżki z przyczepki, motorka itd się nie liczą? Bo coś mi sie tak o uszy obiło.
-
Zalezy od ubezpieczyciela, najlepiej zapytac przed podpisaniem polisy.