Siemanko. Zastanawiam się czy jest możliwośc znalezienia jakiejś pracy podczas studiów dziennych. Interesuje mnie suma 3000pln które chciałem sobie zarobić na pc-ta ale czy to wykonalne przez 3 miechy i podczas studiów dziennych?
Wersja do druku
Siemanko. Zastanawiam się czy jest możliwośc znalezienia jakiejś pracy podczas studiów dziennych. Interesuje mnie suma 3000pln które chciałem sobie zarobić na pc-ta ale czy to wykonalne przez 3 miechy i podczas studiów dziennych?
zależy od tego czym możesz się zajmować
jeśli chcesz pracowac w jakiś agencjach pracy tymczasowej jako (kasjer,pracownik lini produkcji,magazynier, itp.) przy dobrym planie i tym że wszystko będziesz odkładał to tak na spokojnie ci 3k wyjdzie.
inna sprawa jeśli np możesz znaleźć coś jako informatyk, programista,grafik (kilku takich ludzi na forum jest co studiują i pracują w takich kierunkach) albo np jesteś jakimś instruktorem fitnes lub coś takiego.
ogólnie najważniejsze to znalezienie pracodawcy sprzyjającego osobom uczącym się aby mieć możliwość dopasowania grafika pracy ale ogólnie jestem przekonany że jeśli poszukasz to coś znajdziesz i 1k miesięcznie odłozysz
Wykonalne, kolega z roku pracuje w Decathlonie, wyciaga roznie 900-1100zł zależy ile godzin, czy moze jakaś dodatkowa nocka przy ustawianiu regałow czy coś w tym stylu
ciezko znalezc prace na studiach dziennych. chyba ze bedziesz robil w sklepie itp, ale jak na 3 miechy chcesz tylko isc w celach zarobkowych to cos dorwiesz. ze studiami dziennymi wchodzi w gre w zasadzie tylko pol etatu, a za to dostaniesz jakies 7 stowek/miesiac
W czasie sezonu który nadal trwa i w miesiąc będąc kelnerem tyle zarobisz ;dd
Mieszkasz z rodzicami? Mieszkasz poza domem? W jakiej branży szukasz pracy?
Gówno prawda z tym pół etatu. Ilu mam znajomych którzy studiują i pracują na pełen etat. Wszystko da się pogodzić.
Ja z własnego doświadczenia wiem, że praca po nocach i studia dzienne to trudne połączenie więc z miejsca odradzam branie się za nocki ;dd
w takim razie olewaja studia. a z dwojga zlego >gownopraca >studia, juz lepiej skupic sie na studiach. chyba, ze naprawde dorwie sie fajna prace
zapomnialem o gastro - co prawda w wakacje napiwki sa najwieksze, ale po nich tez da sie cos dostac. jednakze jako ze to praca z klientem bezposrednio, trzeba miec pewne predyspozycje
mieszkam z rodzicami, od października z kumplem dzielimy mieszkanie. I studia a mysalem że sobie własnie coś zarobie. Bo tak to mieszkam na wsi i robiłem u siebie i nigdy pieniędzy nie widziałem, ale też mi ich nie brakowało. Tylko ze nie było czegos takiego ze "moje pieniądze" nie miałem nigdy wiecej kasy niż 400 zł xD