Age of Emipres III vs Age of Empires II HD
co lepsze i dlaczego? w jakiej kolejności grać? :)
Wersja do druku
Age of Emipres III vs Age of Empires II HD
co lepsze i dlaczego? w jakiej kolejności grać? :)
III lepsza wg mnie
Aureos jak masz ochote na multi to mow.
II HD lepsza moim zdaniem, bardziej mi się podoba system pozyskiwania surowców etc. bez żadnych baz morskich i innych rzeczy.
Oczywiście też jestem fanem Empires3 ale 2 jest grą ponadczasową w którą zawsze z przyjemnością pogram ;>
Jbc to mam wersję HD i chętnie zagram multi ;>
Polecam dwójkę z dodatkiem The Forgotten Empires. Dodaje on kilka ciekawych cywilizacji, możliwość ustawienia każdej rozdzielczości, grę w 60 fps (niestety tylko w singlu), trochę balansu i nieco innych rzeczy.
Również chętnie zagram multi, najlepiej przez program GameRanger - rozegrałem kilkadziesiąt gier bez żadnego problemu typu rozłączenie czy lagi.
ten dodatek to wersja standalone - czyli jak zainstaluję to będą dostępne kampanie z dodatku a podstawowe nie?
Dodatek nie jest oddzielny. Instaluje się go na podstawkę z dodatkiem Conquerors. Nie dodaje on żadnych nowych kampanii z tego co wiem.
Ogólnie to nie polecam grania kampanii, ewentualnie żeby nauczyć się grać, bo są cholernie nudne w porównaniu do multi
aktualnie wciągnąłem się w trójkę, może w wolnej chwili porobię fotoreportaże w stylu tych z Europa Universalis ;p
Multi z AoE 3?
wie ktos jak wyswietlic jakiej statystyki armii? tak zebym mogl sie dowiedziec ilu mam osadnikow/muszkieterow/kusznikow itp.
bo póki co jedyne co wiem to ilu jest ludzi ogólnie i jaki limit (np. 25/40)
Obie te gry są fatalne i imo nie warto grać w żadną.
ale to tylko moja subiektywna opinia
Kozacy: Sztuka Wojny
Total War(tu jest kilka czesci ja polecam empire i rome)
Rise of Nations
Polecam^^^
Jeszcze Bitwa o Srudziemie jest spoko