-
Fpsy-lol
Cześć siemanko. Mam takie pytanie. Czemu gdy moja gra startuje mam nawet po 170-190 fpsów. A po 2-3 minutach robi się 120-130, potem juz 100 i do 80 i potem cały czas 80-100 spada i tak w każdej grze.Nie wydaje mi się żeby to był temp bo mam wbudowane chłodzenie i zawsze klikam przyciskiem i chłodzi elegancko. Laptop MSI Ge70, Geforce gtx760M, i5
-
robi to jakas roznice wgl? u mnie ciagle stale 60 jest
-
jak dla mnie to spadek wydajnosci przez temperatury...
-
mam to samo i jest to właśnie spowodowane temperaturami... mi się nie chcę czyścić lapka i gram na zintegrowanej, low i śmiga
-
po co ci na laptopie powyżej 60? włącz vsync i się nie baw, przecież laptop i tak więcej nie wyświetli
also: ciepło mu
-
http://oi60.tinypic.com/foj7lf.jpg
temperaturki chyba w normie to po 15-20 min gry w lola gdy już fpsy spadły
-
package cepa się przygrzewa, max co można umnie na target temp ustawić to 70 to może trochę się ograniczać, ale to nie powinno na lola chyba wpływać... chociaż, kto wie...
-
@up
moge coś z tym zrobić ? Bo na starcie 170 a potem nawet jak ustawie na stałe 80fpsów to spada czasem do 50-60 i do 70-72-77 i tak cały czas
-
Przeciez ludzkie oko nie wychwyci roznicy miedzy 50 a 200 fps wiec po co Ci to ?
-
ta, a pro gracze w csa grają na monitorach 144hz bo im zapłacili ;]
ale faktycznie, po kiego grzyba ci więcej niż 60fps? na laptopie to nie ma znaczenia, nie przejmuj się tym
-
mówiłem żeby grał z vsync ale no...
no i wiadomo, przeczyścić