Witam
Jestem klientem ING BankOnLine , zaciekawiła mnie opcja dream saver i smart saver . korzysta ktos z tego? na jakiej zasadzie to dziala i czy warto to aktywować. Moglby mi ktos to rozmini dokladniej
Wersja do druku
Witam
Jestem klientem ING BankOnLine , zaciekawiła mnie opcja dream saver i smart saver . korzysta ktos z tego? na jakiej zasadzie to dziala i czy warto to aktywować. Moglby mi ktos to rozmini dokladniej
Smart Saver polega na tym, że jeśli płacisz za coś kartą to Saver zaokrągla kwotę do 5, bądź 10 zł i przekazuje resztę na osobne konto ozczędnościowe. Można też wybrać, by zamiast zaokrąglania przekazywało określony procent kwoty.
Przykład: Masz zaokrąglanie do 5 zł. Kupujesz chipsy za 8 zł i płacisz kartą. Ściągają ci z konta 10 zł, 8 za chipsy, a 2 wędrują na twoje konto oszczędnościowe.
Co do Dream Saver to nie korzystam, ale z tego co na szybko poczytałem, to ustalasz jakąs określoną kwotę, którą system co miesiąc przelewa na konto oszczędnościowe.
jestes zadowolony z tego smart saver? arto to aktywowac :?
Szczerze to nawet zapominam, ze go mam, dobra rzecz dla kogos kto chcialby oszczedzac, a nie potrafi :P Mozesz sprobowac na jakis czas jak to wyglada, a potem wylaczyc, jesli nie bedzie ci odpowiadalo