Witam przełożyłem kompa w inna obudowę i gdy go włączam jest taki pikniecie i monitor nie odpowiada co może być nie tak?
Wersja do druku
Witam przełożyłem kompa w inna obudowę i gdy go włączam jest taki pikniecie i monitor nie odpowiada co może być nie tak?
sprawdź czy wszystko dobrze podłączyłeś, skoro wcześniej wszystko śmigało, zmieniłeś tylko obudowe to raczej tutaj jest problem.
Może tez kable niedociśnięte czy cuś
dociśnięte właśnie i mam pojęcia co się mogło stać :/
Sprawdz co w Twoim BIOS'ie oznacza jedno pikniecie przy starcie, na pewno zawezi to Twoj obszar poszukiwan.
ale jak mam sprawdzić bios jak nie widzę nic na monitorze? O.o
ok działało chwile i teraz znowu nic nie wiem ocb ale coś jest nie tak :/
Rozłoż do 0 (poza procesorem) i złóż, a wcześniej sprawdź, czy nie ma gdzieś pod mobo zbędnej podstawki lub luźnej śrubki
ale jak pika to powinno być ok, zwłaszcza, że 1 krótki to uniwersalny sygnał, post ok
Zasilanie grafiki? (Nie wiem co robi bios jak go brakuje, ale może krzyczeć, że błąd grafiki) docisnij grafikę
ogólnie to ja mam tak ze na płycie mam wtyczkę 8 pin do zasilania procesora a na zasilaczu mam tylko 4 pin + nie wiem czy to nie wina zasilacza bo to jest no name jakiś.
jeśli chodziło to nie kwestia wtyczki, ale umrzyć mu się mogło jak noname
zaraz jadę do kumpla po miernik i sprawdzę czy zasilacz jest ok bo może będzie bez sensu rozbierać całego kompa.
podłączyłeś zle kabelki mialem tak samo jak czyscilem komputer :P
Dobra już wszystko jest ok tyle ze pendrive z przodu w kompie nie działa ale myszka działa co może być nie tak?