Torgowi Raperzy 2014 - temat organizacyjny (zapisy)
Prawilne 997 postów nabite specjalnie na tę chwilę!
Formuła jest chyba znana każdemu Torgowiczowi, tym niemniej przypomnę, że celem konkursu jest wyłonienie najlepszego 'ofensywnego' tekściarza na TORGu.
1. Regulamin konkursu
Zgłaszamy się w tym temacie bądź do mnie tutaj jeśli nie chcesz perfidnie nabić posta
Walki odbywają się w formule turniejowej, o kolejności walk w każdej rundzie jak też składzie każdej walki zadecyduje losowanie.
Obaj uczestnicy danej walki piszą tekst (nie mniej niż 16 i nie więcej niż 20 wersów) na wspólny, wylosowany przeze mnie (a w wypadku walk w których będę startował przez innego kadrowicza) z bazy tematów dostępnej pod adresem http://nakoz.org/temator/. Tekst ma być ofensywny, obnażający hipotetyczne wady przeciwnika (forma dissu), oczywiście wszystko w ramach tematu, który powinien być najważniejszy. Unikamy przekleństw, za ich nadmiar praca może zostać zdyskwalifikowana.
Na napisanie pracy uczestnicy mają 48h od momentu otrzymania prywatnej wiadomości z tematem, na który mają napisać tekst. Wyjątkiem jest sytuacja, w której dany użytkownik poinformuje mnie z wyprzedzeniem o braku możliwości napisania pracy na czas z powodów niezależnych od niego (wtedy walka zostanie przełożona na inny termin). W przypadku przekroczenia czasu na wysłanie pracy bez uprzedzenia organizatora, przewidzana jest kara w postaci #50 ostrzeżenia.
O zwycięzcy danej walki decyduje głosowanie w formie ankiety dołączonej do tematu i trwającej 24h. Liczone będą tylko głosy oddane przez użytkowników, których konta są starsze niż dzisiejsza data (tj. 31.07.2014). Ankieta nie informuje o tym, który tekst jest którego uczestnika, aby zmniejszyć szansę na głosowanie 'po znajomości'.
Uczestnicy konkursu są zobowiązani do NIE głosowania w swoich bitwach na siebie. Karą jest utrata honoru i szacunku w rapowym świecie.
2. Nagrody
(do ustalenia, ale nie spodziewajcie się nowego laptopa albo auta, bo bieda)
3. Lista uczestników
- Oryks
- Hibo
- Ander Twenty
- Taca
- VeryL
- Pan Ryba
- Aulerius
- ALC
- tibia77
- nightmarer121
- Infi
- Wojteg
- djmikser
- Radgos
- Nebula
- Grimekk
- Trickhor
- Exploodeex
- tazx
- ymek93
- PmK
- Magoo
Zapraszam do wzięcia udziału w tej zabawie, mam nadzieję że dla nikogo nie będzie problemem fakt, że ja także w nim startuję, gdyż tematy dla mnie losować będzie Andela (jeśli się zgodzi ;)), tekst mojego oponenta zostanie wysłany także do niego i przekazany mi przed samą walką.
Zapisy trwają do 6 sierpnia, wtedy też zaczniemy z konkursem.