witam, potrzebuje dobry serial kryminalny w którym jeden wątek jest caly czas kontynuowany, ogladalem juz twin peaks, the killing, homeland, true detectice itp. zależy mi ma tym żeby nie było tam żadnego sci fi.
Wersja do druku
witam, potrzebuje dobry serial kryminalny w którym jeden wątek jest caly czas kontynuowany, ogladalem juz twin peaks, the killing, homeland, true detectice itp. zależy mi ma tym żeby nie było tam żadnego sci fi.
Hannibal
Fargo, Luther, Prawo Ulicy, Mentalista
nie wiem czy o to CI chodzi ale mega serial parę odcinków mianowicie "Odwróceni"
Fala Zbrodni najlepszy polski serial kryminalny, przynajmniej moim zdaniem.
Niestety chujowe "zakonczenie".
Broadchurch.
24, z tym ze watek sie zmienia co sezon (ale postacie i generalna fabula zostaja), tego jest z 180 czy 190 odcinkow i nigdy sie nie nudzi
ewentualnie 24: Live Another Day, jeden sezon ale niestety jeszcze nie ogladalem, chociaz po opiniach mozna sie domyslec ze slabe nie jest
Polecam szwedzkie seriale kryminalne np. "Maria Wern" i "Morderstwa w Fjallbace" (te oglądałem) może jeszcze "Wallander". Szwedzkie kryminały są dość specyficzne i niektórym pasują, niektórym nie. Mi akurat wybitnie tak :)
@Edit
Jak ktoś za dobre skandynawskie filmy/seriale kryminalne to też dajcie cynk (najlepiej te mniej znane, bo z tych bardziej - dużą część widziałem).
kobra: oddział specjalny 10/10
the bridge
najlepszym takim serialem jest luther ale obok glownego watku sa tez poboczne w kazdym epie
The Blacklist