Witam, proste pytanko. Jeśli samochód ma przegląd załóżmy do 30 sierpnia, a ja zrobię go jutro i auto gonie przejdzie, to zabierają dowód rejestracyjny, czy obowiązuje dalej ta data do 30 sierpnia?
Wersja do druku
Witam, proste pytanko. Jeśli samochód ma przegląd załóżmy do 30 sierpnia, a ja zrobię go jutro i auto gonie przejdzie, to zabierają dowód rejestracyjny, czy obowiązuje dalej ta data do 30 sierpnia?
Po co chcesz robić ten przegląd teraz? Powiedz im co Cie niepokoi i oni to sprawdzą. Nie zabiorą Ci dowodu.
Zamierzam jechać w trasę, a jako, że nie mam tutaj sprawdzonego mechanika, to chciałem sprawdzić zawieszenie, hamulce itp. oraz od razu można ten przegląd przybić.
Jedz na stacje i poproś o "szarpaki" zapłacisz 20zł i będziesz miał wszystko jak na dłoni. Jak będzie pod samochodem to poproś, żeby rzucił okiem na klocki. Po sprawie :/
Poza tym ludzie, kurwa! Jak wam nic nie "puka i stuka" to jest wszystko w porządku! Jeżeli nie buja wam furą jak starym pontonem to też wszystko gra! Tak ciężko wyczuć swoje auto? Jeżeli pedał hamulca nie ucieka Ci w podłogę to wystarczy zdjąć koło i zobaczyć ile zostało klocka. Ot cała filozofia :|
tam gdzie sie robi przeglądy to często też jest jakiś przyległy warsztat, więc dobrze by było jak byś podskoczył i powiedział, że chcesz sprawdzić zawieszenie, hamulce i za niewielką opłatą Ci to sprawdzą.
Tak :) Auto musiałem kupić nagle, kosztowało 2k, więc nie spodziewałem się cudów, oceniałem tylko po jeździe próbnej czy coś nie stuka, hamowanie itp. Miało być tylko na dojazd do pracy, ale potrzebuję jechać w trasę, bo u rodziców mechanik zrobi mi w nim wszystko za free (nie licząc części).
Jaki to samochód?
Jeżeli chodzi o taką 'trasę' i wiesz, że hamulce dosyć dobrze hamują - a nie reagują pox sekundach, czy hamowanie jest wydłużone to spokojnie jedź, tylko nie szalej ;)
Ford Ka. Wiadomo, najważniejsze dojechać, droga powrotna będzie już na spokojnie, bo wszystkie jakieś mini usterki będą porobione :P
a o ilu tu kilometrach mowiny? calej Polsce wzdluz?
Gorzów Wlkp - Rybnik, około 500 km trasa S3 i A4
skoro masz kolegę mechanika to z nim pogadaj bo może zobaczyć auto a tutaj z opinii - "wydaje mi się że" - dużo się nie dowiesz. Może być wszystko OK i tak ci się spierdoli w połowie xd