Jak lepiej czytać? Co przyniesie nam lepsze efekty? Chodzi o naukę poprzez czytanie.
Np Włoski.
Mamy coś napisane po włosku, czytamy to na głos po włosku a w myślach tłumaczymy
Mamy napisane po włosku, czytamy na głos od razu tłumacząc na polski
??
Wersja do druku
Jak lepiej czytać? Co przyniesie nam lepsze efekty? Chodzi o naukę poprzez czytanie.
Np Włoski.
Mamy coś napisane po włosku, czytamy to na głos po włosku a w myślach tłumaczymy
Mamy napisane po włosku, czytamy na głos od razu tłumacząc na polski
??
Ja bym polecił 2 sposób ja np nauczyłem się Angielskiego z oglądania mojego hobby jak nie ma Polskich napisów, Oglądania filmów z napisami np Mówią po Polsku ale napisy po angielsku ;d, Czytanie różnych książek po angielsku , pare razy tez przeczytałem cały słownik :D
Jeśli pytasz o CZYTANIE to czytasz w myślach i nie zastanawiasz się jak to jest po polsku bo rozumiesz, a jeśli chcesz dukać to w zależności od poziomu obie są ok
większość tego, co przeczytałem po angielsku to bym się zesral próbując tłumaczyć, nie znam specjalistycznego słownictwa po polsku, albo nawet jakies rzadziej uzywane slowo, albo nie ma oddajacego ten sam feeling
z tego co ja tam czytam po ang to nie zastanawiam się jakby to przetłumaczyć bo po prostu rozumiem. Kiedyś próbowałem sobie tłumaczyć to w myślach tak gdybym miał komuś tłumaczyć i uznałem że jest to strasznie ciężkie gdyż bardzo często trudno jest oddać idealnie znaczenie jakiegoś tekstu, tym bardziej gdy w grę wchodzą jakieś utarne zwroty i powiedzenia